Notícies

Sergi Doladé és el nou director de l’Acadèmia del Cinema Català

sergidolade

Després de més de cinc anys de direcció de Montse Majench, el càrrec passa a mans de Sergi Doladé amb els X Premis Gaudí a l’horitzó.

Durant l’assemblea anual de l’Acadèmia del Cinema Català, celebrada el proppassat 27 de març, la fins aleshores directora va anunciar que deixava el càrrec que va ocupar durant cinc anys i mig, des de setembre de 2011. Montse Majench, que va entrar encarant els quarts Premis Gaudí i se n’anava poc després dels novens, s’acomiadava així de la institució i els acadèmics, i donava pas al nou director, Sergi Doladé, que afronta, entre d'altres, l’ampliació i consolidació del Cicle Gaudí i la celebració de la desena edició dels guardons de l’Acadèmia.

Sergi Doladé (Barcelona, 1969) s’ocupa, des de l’any 2000, de la gerència de l’Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED) i és el director del Mercat de Documentals Euro-mediterranis i Pitching Forum MEDIMED que té lloc anualment a Sitges a l’octubre. Ha estat vinculat amb el sector audiovisual des de la creació de l’associació FAD Audiovisual, l’any 1997, de la que en va ser vicepresident. L’any 1999 fou responsable de les relacions internacionals de la productora Els Films de la Rambla. Ha estat professor del Màster en direcció de cinema i TV de la Universitat Ramon Llull i, recentment, cap d’estudis del programa de formació de productors mediterranis: ACCESS to Markets in the Digital Era del Programme Euromed Audiovisuel III de la Comissió Europea. Ha produït el documental Free (Hadijatou contra l’Estat) de Lala Gomà (Ikiru Films, Wonka Films, 2016), premi Biznaga de Plata al Festival de Màlaga 2017.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat