Notícies

Mor el cineasta i Membre d’Honor de l’Acadèmia Paco Pérez-Dolz

perezdolz

El diumenge 9 d’abril ens va deixar amb 95 anys Francesc Pérez-Dolz, cineasta i acadèmic d’honor des de 2014.

Nascut a Madrid l’any 1922, Pérez-Dolz va concentrar la major part de la seva activitat cinematogràfica a la dècada dels 50 i 60, sent assistent de direcció d’una dotzena de pel·lícules de directors com Antonio Román, Francesc Rovira Beleta o Miguel Iglesias. L’any 1964 debuta com a director amb la pel·lícula policíaca rodada a Barcelona A tiro limpio. El mateix any va dirigir El mujeriego, i un any més tard realitza, juntament amb Marcello Baldi, Gedeón y Sansón.

Més enllà de la seva activitat darrera les càmeres, que també va constar de labors en la publicitat i televisió, va ser un impulsor de la docència i l’ensenyament cinematogràfic, treballant al Centre Calassanç d’Imatge i So i, després, formant part del nucli fundador de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, ESCAC.

L’any 2014, l’Acadèmia del Cinema Català el va nomenar Membre d’Honor i, el 2015, es va estrenar un documental sobre la seva figura: Paco Pérez-Dolz, un cineasta a tiro limpio, dirigit per Jordi Marcos i candidat als Premis Gaudí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat