Notícies

Catalunya, convidat d'honor del Festival de Guadalajara 2018

festivalguadalajara catalunyadef

El Festival Internacional de Cinema de Guadalajara, celebrat a Mèxic del 10 al 17 de març del 2017, ha anunciat oficialment que Catalunya serà el convidat d’honor de la propera edició de l’any 2018, recollint el testimoni d’Alemanya.

El Festival de Guadalajara és un esdeveniment cultural de gran importància tant per la ciutat com pel país, ja que serveix d'aparador per l'apreciació, difusió, promoció i distribució del cinema mexicà i iberoamericà. Així mateix, és el festival més consolidat de Llatinoamèrica amb una oferta per la indústria cinematogràfica que li ha permés posicionar-se en l'àmbit nacional i internacional. En definitiva, es tracta d'un fòrum per la formació, la instrucció i l'intercanvi creatiu entre els professionals, crítics de la cinematografia internacional i estudiants d'Iberoamèrica.

En el marc del festival té lloc el mercat de cinema de Guadalajara que es constitueix com el punt de trobada entre la indústria iberoamericana i el món. Un espai on convergeixen els negocis, els projectes en desenvolupament, els cineastes, les empreses audiovisuals i els representants de tots els sectors que integren la indústria cinematogràfica.

En l’edició de l’any 2018, Catalunya serà el convidat d'honor i per això, el Festival comptarà amb molta presència de cinema i indústria audiovisual catalana de la mà del Departament de Cultura a través de l’Institut Ramon LLull i de l’ICEC, sota la marca d’internacionalització de l’audiovisual català Catalan Films & TV. A més de la presència del cinema català a les diferents seccions del festival, les activitats complementàries inclouran una mostra de cinema contemporani català, una retrospectiva de Ventura Pons i una important delegació de professionals catalans que participaran en diferents seccions, xerrades i activitats d’indústria.

Altres convidats d’honor a les darreres edicions del festival han estat Suïssa, Itàlia, Quèbec, Països Baixos, Gran Bretanya, Israel, França i en l'última edició Alemanya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat