Notícies

ficcat inauguracio

La pel·lícula Pàtria. La Llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama dirigida per Joan Frank Charansonnet, inaugurarà el proper 5 de juny la desena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que tindrà lloc a Roda de Berà del 5 a l'11 de juny.

Pàtria. La Llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama es tracta d'una estrena a Catalunya, prèvia la seva estrena oficial als cinemes el dia 9 de juny. Competirà en la Selecció Oficial i per tant optarà als premis del jurat al Millor Llargmetratge, Millor Guió, Millor Llargmetratge del Jurat Nova Crítica i al Premi del Públic.

L’edició d’enguany del FIC-CAT està dedicada als i a les guionistes, professionals del cinema amb un paper molt rellevant dins la indústria cinematogràfica però que en ocasions té molt poc recorregut professional a casa nostra. Així doncs un dels objectius del FIC-CAT serà debatre i fer visible la situació actual en la qual es troba aquest col·lectiu de creadors.

Pàtria és un film que narra la llegenda d’Otger Cataló, una història que parla dels propis orígens de Catalunya. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII, ja que explica com les gestes d’aquest cavaller got són transmeses oralment a un monjo a l’època medieval. El repartiment està encapçalat per primeres figures de l’audiovisual català com Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz i el propi director, Joan Frank Charansonnet, interpretant un dels nou barons de la fama.

El film ha estat produït per Dejavu Films en coproducció amb Capaneida Films i s’ha rodat en llengua catalana en diverses localitzacions al Berguedà, Solsonès i l’Empordà.

Abans de l’estrena de Pàtria a terres catalanes, serà projectada en la 7a edició del Nice International Film Festival, un prestigiós certamen en el que ja opta a tres candidatures: Millor Pel·lícula de parla no anglesa, Millor Director de parla no anglesa i Millor Actor protagonista de parla no anglesa per Boris Ruiz. També a França i només uns dies més tard Pàtria serà projectada a Le Marché du Film del Festival de Cannes.

Per altra banda, i abans que es pugui veure a Catalunya la pel·lícula serà preestrenada a la capital d’Espanya inaugurant la 1ª edició de la Mostra de Cinema Català de Madrid, una iniciativa organitzada per la revista digital El cinèfil amb el suport del Cercle Català de Madrid, Catalans al món i el FIC-CAT.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat