Notícies

diccionari cinema

L'obra, dirigida per Joaquim Romaguera, ressenya els noms propis que han destacat en la història del cinema a Catalunya fins el 2005.

El Diccionari enciclopèdic del cinema a Catalunya és una obra de referència que es basa en l’obra homònima, editada en paper per Enciclopèdia Catalana l’any 2005. Recull els noms propis que han destacat en més de 100 anys d'història del cinema a Catalunya, independentment de la llengua en què s'hagi realitzat.

És un diccionari elaborat amb les aportacions de més de 40 especialistes dirigits per Joaquim Romaguera i Ramió (1941-2006), on es poden trobar les biografies de directors, productors, artistes...I també les pel·lícules -amb dades tècniques i artístiques, els crèdits, la sinopsi i un comentari-, les entitats, les empreses i les publicacions que han tingut una paper destacat en el cinema a Catalunya. Així mateix, també inclou una anàlisi històrica de Miquel Porter i Moix.

El diccionari conté 1311 entrades. 730 pertanyen a persones –directors, actors, guionistes, muntadors, directors de fotografia...–, 282 a pel·lícules –amb una breu fitxa tècnica i artística, una sinopsi i un comentari– i 299 a altres termes que inclouen des d'empreses fins a publicacions. En la majoria dels casos s'afegeix un apartat bibliogràfic per si el lector està interessat a ampliar el contingut.

Podeu consultar el diccinari en línia clicant aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat