Notícies

El Festival de Màlaga corona el cinema català que ve

malaga guanyadores

La vintena edició del Festival de Màlaga ha sigut un excel·lent expositor pel cinema català, que amb pel·lícules com Estiu 1993 o Júlia ist s’ha alçat amb els principals premis del certamen.

Dues òperes primes de dues directores, Estiu 1993 de Carla Simón i Júlia ist d’Elena Martín, han sigut reconegudes a Màlaga amb varis premis cada una, mentre que fins a 5 produccions catalanes més han rebut guardons o mencions.

Estiu 1993, produïda per Inicia Films i Avalon, va fer-se amb la Biznaga de Oro a la millor pel·lícula espanyola, obtenint també 4 premis no oficials: el Premi Feroz Puerta Oscura a la millor pel·lícula de la secció oficial, el Premio ASECAN Ópera Prima, el Premio SIGNIS i el Premio Fundación SGAE Dunia Ayaso.

Júlia ist, produïda per Lastor Media i Antaviana Films i inclosa a la secció Zonazine, va guanyar la Biznaga de Plata a la millor pel·lícula i millor direcció així com el Premio Movistar+ a la millor pel·lícula de la secció.

Una altra òpera prima, Blue Rai, dirigida per Pedro B. Abreu i produïda per Escac Films, es va fer amb la Biznaga de Plata – Premi del públic de la secció Zonazine, que també va premiar l’actriu barcelonina Ivana Baquero amb la Biznaga de Plata a la millor actriu pel seu paper a Demonios tus ojos.

A la secció documental, el film de Pau Ortiz Al otro lado del muro, produït per Intactes i Bambú Audiovisual, va obtenir una Menció Especial, i Free (Hadijatou contra l’Estat), de Lala Gomà i Rosa Cornet i produït per Ikiru Films i Wonka Films, va guanyar la Biznaga de Plata Afirmando los derechos de la mujer al millor documental.

Pel que fa a curtmetratges, Our Friend the Moon, de Velasco Broca i produït per Terranova i Bravo Tango Zulu, va guanyar la Biznaga de Plata al millor curt, i Dos sueños después, de Pilar Monsell i produït per Proxemica va guanyar el Premi Especial del Jurat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat