Notícies

Reunió informativa sobre l’Estatut de l’artista

estatut de lartista

La reunió tindrà lloc el dijous 30 de març a les 16h a la Sala Mompou de la seu de l'SGAE a Catalunya (Passeig de Colom 6, Barcelona).

L’associació JAM (Junta de Autores de Música) amb el suport, entre d’altres, de l'SGAE, la Fundació SGAE i la plataforma Seguir Creando, està coordinant l’elaboració d’un document que servirà després per la redacció de l’Estatut de l’artista i el creador.

Per la creació d'aquest estatut, experts de les diferents àrees que es tractaran estan elaborant informes que seran útils a l'hora de redactar-lo. Els àmbits que es volen tractar a l'Estatut són: seguretat social, fiscalitat i tributació, relacions laborals, malalties professionals, protecció de drets d’autor, drets sindicals, ensenyaments artístics, etc.

L’informe també inclourà les aportacions de més d’un centenar d’artistes, autors i professionals del sector pertanyents a les diferents disciplines creatives -compositors, músics, escriptors, pintors, cineastes, guionistes, actors, fotògrafs, coreògrafs, escultors, artistes circenses, dissenyadors, tècnics, càmeres...-, per tal de no perdre en cap moment la visió humana que creiem que ha de tenir l’Estatut.

Un cop analitzada la situació a través dels informes, s’elaborarà un document en què es reflectiran les propostes i els suggeriments dels diferents àmbits -fiscal, laboral, contractual, formatiu, sindical, autoral, etc.-, que s'enviaran a la subcomissió parlamentària constituïda el 15 de febrer d’enguany per a l’elaboració de l’Estatut de l’artista.

Per això s'organitza la reunió informativa que tindrà lloc el proper dijous 30 de març a la seu de la SGAE.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat