Notícies

Serveis en sanitat, joventut i cultura per als catalans residents a l'exterior

recursos catalansalestranger

El Govern presenta la cartera de serveis per als catalans inscrits al Registre de residents a l'exterior.

Amb aquests acords s’obre una nova etapa en la relació entre el Govern i la comunitat catalana resident a l'exterior, que a partir d’ara tindrà accés a serveis en l’àmbit de la sanitat, la joventut i la cultura.

El consellers d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; el conseller de Salut, Toni Comín; el director general de Creació i Empreses Culturals, Quim Torrent; i la directora general de Joventut, Marta Vilalta, han signat els acords per a la prestació de serveis als catalans inscrits al Registre de catalans residents a l’exterior. 

Per a poder tenir accés als serveis és necessari inscriure’s al Registre de Catalans residents a l’exterior. Aquesta eina possibilita que les persones que hi estiguin inscrites puguin exercir els seus drets i ser preceptors de serveis i, al mateix temps, permet al Govern conèixer les demandes i necessitats de la comunitat catalana a l’exterior.

Els serveis que s’han presentat són:

Targeta Sanitària Individual: Podran disposar de la Targeta Sanitària Individual per a les seves estades temporals a Catalunya.

Carnet Jove: Els joves d’entre 12 i 30 anys podran gaudir del Carnet Jove

L’estiu és teu: Aquest estiu la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) ofereix dins del programa L’Estiu és Teu dues estades de lleure (a L’Escala i La Molina) adreçades exclusivament als infants i joves catalans de 8 a 16 anys residents a l’exterior.

Descomptes Xanascat: S’ofereix un 10% de descompte a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya que disposa de més de 50 albergs arreu del territori.

eBiblio: Podran gaudir del servei eBiblio Catalunya. És un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals.

“Fas 6 anys. Tria un llibre": Els infants catalans residents a l’exterior que durant l’any 2017 facin 6 anys rebran una targeta amb un codi de barres personalitzat que podran bescanviar pel llibre infantil que desitgin a la plataforma en línia Liberlista.cat.

IQuiosc.cat: Les persones inscrites podran accedir a la plataforma IQUIOSC.cat i escollir les cinc publicacions de pagament a les quals desitgin tenir accés gratuïtament durant sis mesos. L’iQUIOSC.cat compta actualment amb més de 200 publicacions entre revistes, diaris nacionals i premsa comarcal. És l’únic portal amb aquest volum d’oferta de publicacions en català. A iQUIOSC.cat s’hi pot accedir via navegador i a través de aplicacions pròpies per telèfons i tauletes iOS i Android.

La inscripció al Registre de Catalans residents a l’exterior és voluntària i s’ha de formalitzar a través d’aquesta pàgina web. La sol·licitud d’aquests serveis es podrà a fer a partir del 21 de març.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat