Notícies

Es roda "La enfermedad del domingo" dirigida per Ramón Salazar

 la enfermedad de domingo

El rodatge ha tingut lloc durant els mesos de febrer i març. Durant aquest temps han passat per Barcelona, París i altres localitzacions de Catalunya i França

El repartiment està liderat per Bárbara Lennie (Magical girlEl niño,María y los demás) i Susi Sánchez (10.000 noches en ninguna parteJulietaLa piel que habito), juntament amb altres actors com Miguel Ángel Solá (Sé quién eres i Fausto 5.0) i Greta Fernández (La propera pell i Tres dies amb la família).

Què passaria si un diumenge a la tarda fossis davant de la finestra esperant que tornés la teva mare i no torna? No només aquell dia, sinó mai més? I aquesta angoixa d'aquell diumenge es converteix en una cosa perpètua, per a tota la vida.

Amb aquesta premissa arrenca la nova pel·lícula del director i guionista Ramón Salazar que protagonitzen Bárbara Lennie i Susi Sánchez, un drama personal entre dos personatges que acapara gran part del llargmetratge, un "tête a tête" entre mare i filla que es retroben després de més de trenta anys de no veure's. La pel·lícula és intimista, directa, carregada d'intriga i parla dels límits de l'ésser humà tant físics com emocionals. El director va revelant al llarg del film què va passar en aquest passat que ens porta al present i que ens porta una altra vegada al passat... perquè el present i el passat coexisteixen i tanquen un cercle perfecte, dur, catàrtic, entre els racons amagats d'un bosc espès, una casa i un llac.

Ramón Salazar comenta que, "Després d'haver rodat 10.000 noches en ninguna parte, tenia molt clar que volia fer una pel·lícula amb la Susi Sánchez com a protagonista. També em venia molt de gust fer un treball intens, de dues actrius, per tant, quan em vaig posar a escriure el guió ja tenia aquestes dues idees clares: íntim i femení. La incorporació de Bárbara Lennie va fer realitat un dels meus profunds desitjos creatius".

El film és una producció de Zeta Cinema i On Cinema 2017 amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE, l'ICAA, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICO

Fitxa tècnica i artística
Direcció i guió: Ramón Salazar
Producció executiva: Paco Ramos
Intèrprets: Bárbara Lennie (Chiara), Susi Sánchez (Anabel), Miguel Ángel Solá (Bernabé) i Greta Fernández (Greta), entre altres.
Direcció de fotografia: Ricardo de García

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat