Notícies

III Festival Internacional de Novel·la Criminal en Català

el vi fa sang

 El III Festival de Novel·la Criminal en Català, EL VI FA SANG es celebra a l'Espluga del Francolí el 17, 24, 25 i 26 de març de 2017.

Per tercer any consecutiu EL VI FA SANG pretén ser un festival literari atípic principalment pel seu mateix nom,Festival internacional de novel·la criminal en català, considerant que aquest concepte (el criminal) aplega millor les grans variants del gènere: negre, detectivesc, policíac i de lladres i serenos.

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català,  Isona Passola i l'acadèmic Àlex Gorina, participaran en una taula rodona sobre el tema El gènere negre i policíac al cinema i a la televisió.  

Ambivalència moral, violència criminal i situacions contradictòries han conformat històricament l’anomenat cinema negre. Sovint a partir de guions basats en novel·les. Encara és així? Podem fer a Catalunya pel·lícules i sèries televisives de temàtica criminal que tinguin èxit aquí i a fora?

Amb la participació d'Àlex Gorina (crític i estudiós de cinema), Guillem Jordi Graells (escriptor i guionista), Mireia Llinàs (escriptora i guionista, vocal de Guionistes Associats de Catalunya), Isona Passola (productora, guionista i directora) i Fàtima Llambrich (periodista, autora de Sense cadàver) com a moderadora. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat