Notícies

Viquimarató nocturna de cinema català el 10 de març

viquimarato

El proper divendres 10 de març s'organitza una viquimarató nocturna per ampliar els continguts en llengua catalana a la xarxa.

La IV Nit de la Llengua al Món Digital se centrarà en el món del cinema en català. La ja tradicional viquimarató nocturna, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i Amical Wikimedia, que anualment amplia els continguts en llengua catalana a la xarxa, estarà dedicada enguany a la informació relacionada amb el setè art.

Entre d’altres fonts, els viquipedistes podran consultar la base de dades Cinema en català, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística, amb més de 1.000 fitxes de pel·lícules que contenen informació com el títol original, el títol en català, el director, els intèrprets, la sinopsi o la distribuïdora i la Filmoteca Esadir, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb més de 12.000 títols de pel·lícules traduïts al català.

La jornada es realitzarà de manera simultània des de diferents punts de la geografia catalana: Barcelona (al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística al portal de Santa Madrona número 6) , Girona (es fa de forma virtual del 6 al 10 de març), Tarragona (al Tinglado 1 del Moll de Costa, al Port de Tarragona) i a Tortosa (a la Biblioteca Marcel·lí Domingo al carrer de la Mercè 6) i tindrà lloc de 6 de la tarda a 11 de la nit el proper dia 10 de març.

Els voluntaris que s'hi apuntin hauran de completar i millorar els articles de la Viquipèdia en català sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català, i també d'altres temàtiques relacionades amb el cinema en català, com les biografies d'actors i cineastes o les entrades relacionades amb festivals. Alhora, també es volen traduir articles sobre el català a les principals llengües del món presents al projecte de la Viquipèdia. 

L'edició en català de la Viquipèdia va ser la segona en crear-se, després de l'anglesa, l'any 2001. Actualment compta amb 535.450 articles i l'any 2013 va ser la primera del món en aconseguir la catalogació de "perfecta", després de completar amb continguts de qualitat els mil articles que els experts consideren que ha de tenir una enciclopèdia.

Si ens voleu fer alguna proposta de continguts a actualitzar o a incloure, escriviu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per apuntar-vos a l'esdeveniment (és gratuït), escriviu si us plau un correu electrònic a comunicacio﹫wikimedia.cat tot indicant el vostre nom. Si ja teniu un compte d'usuari a la Viquipèdia, us podeu inscriure vosaltres mateixos al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat