Notícies

mestre mateo

La 15ª edició dels Premis Mestre Mateo, els premis de cinema gallecs, organitzats per l'Academia Galega do Audiovisual (AGA), es celebren a La Coruña el dissabte 4 de març.

Les pel·lícules amb més nominacions són María (y los demás) amb 13, entre les que estan Millor llargmetratge, Interpretació femenina protagonista, Interpretació femenina de repartiment i Direcció. El film compta amb nombrós talent català, des de la seva direcció, a mans de Nely Reguera, passant pel guió escrit per Roger Sogues, Eduard Sola, Valentina Viso i Nely Reguera, així com l'actor Pablo Derqui i el director de fotografia Aitor Echeverría. L'altre film amb més nominacions és Dalia, a modista, amb 12 nominacions, entre elles la de Millor sèrie de televisió, Interpretació femenina protagonista, Interpretació masculina de repartiment, Interpretació femenina de repartiment, Direcció i Direcció de fotografia.

Per nombre de candidatures, també destaquen la sèrie de televisió Serramoura i el llargmetratge Cien años de perdón, amb vuit nominacions cadascuna.

La gala es celebra el 4 de març al Palacio de Exposiciones y Congresos (Palexco) de La Corunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat