Notícies

Premis Mestre Mateo de l'Academia Galega do Audiovisual (AGA)

mestre mateo

La 15ª edició dels Premis Mestre Mateo, els premis de cinema gallecs, organitzats per l'Academia Galega do Audiovisual (AGA), es celebren a La Coruña el dissabte 4 de març.

Les pel·lícules amb més nominacions són María (y los demás) amb 13, entre les que estan Millor llargmetratge, Interpretació femenina protagonista, Interpretació femenina de repartiment i Direcció. El film compta amb nombrós talent català, des de la seva direcció, a mans de Nely Reguera, passant pel guió escrit per Roger Sogues, Eduard Sola, Valentina Viso i Nely Reguera, així com l'actor Pablo Derqui i el director de fotografia Aitor Echeverría. L'altre film amb més nominacions és Dalia, a modista, amb 12 nominacions, entre elles la de Millor sèrie de televisió, Interpretació femenina protagonista, Interpretació masculina de repartiment, Interpretació femenina de repartiment, Direcció i Direcció de fotografia.

Per nombre de candidatures, també destaquen la sèrie de televisió Serramoura i el llargmetratge Cien años de perdón, amb vuit nominacions cadascuna.

La gala es celebra el 4 de març al Palacio de Exposiciones y Congresos (Palexco) de La Corunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat