Notícies

L'Acadèmia recolza la proposta de CIMA Catalunya per a l'elaboració del pla estratègic de l'audiovisual 2017-2020

cima amb adacolau

L'Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals (CIMA) Catalunya proposa a l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) que s'estableixin quotes per a projectes liderats per dones.

La Junta de l'Acadèmia del Cinema Català va aprovar el 15 de febrer de 2017 donar suport a la proposta de CIMA Catalunya per l'establiment d'una quota destinada a estimular els projectes liderats per dones, que es desplegui de forma progressiva fins arribar a un mínim del 40% al final dels quatre anys que ha d'estar en vigor el Pla Estratègic de l'Audiovisual 2017-2020.

Aquesta quota s’aplicarà en cada comissió i a cada categoria d’ajuts (desenvolupament, producció de documental, ficció, animació, etc) amb el següent calendari :
• 2017 - Mínim 25%
• 2018 - Mínim 30%
• 2019 - Mínim 35%
• 2020 - Mínim 40%

*Es considera que un projecte està liderat per dones quan obté un mínim d’1,5 punts pel que fa a la presència femenina en els següents càrrecs: Direcció - 1,5 punts / Producció - 1 punt / Guió - 1 punt.

Actualment, a través d'un estudi fet pel CIMA, en què s'estudien els projectes aprovats durant el 2014 i 2015, es reflecteix que la mitjana de produccions dirigides per dones és del 26%, una xifra que té pics més alts en la producció de llargmetratges i minisèries televisives de ficció (on representa entre un 29 i un 50%, però en atres sectors com en la producció de documentals per televisió, només representa entre un 16 i un 22%).

L’ICEC ha de vetllar perquè, a llarg termini i després dels quatre anys d’implementació de les quotes, els fons estiguin repartits de forma equitativa entre homes i dones.

 

CIMA CATALUNYA VIDEO 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat