Notícies

Tres produccions catalanes, guardonades als Premis Forqué

forque2017

El curtmetratge Graffiti i els llargs El ciudadano ilustre i Un monstre em ve a veure van rebre un premi cada un a la gala d’entrega celebrada la nit del dissabte 14 de gener.

Un any més, el cinema català va estar molt present al palmarès dels reconeixements que anualment atorga l’associació de productors espanyols Egeda.

Fins a 10 pel·lícules catalanes estaven nominades als premis d’enguany i 3 d’elles van ser finalment distingides la nit de dissabte a la gala, conduïda per Carlos Latre. Graffiti, de Lluís Quílez, es va imposar a la seva categoria i va guanyar el premi al millor curtmetratge. El ciudadano ilustre (Mariano Cohn, Gastón Duprat), per la seva part, va guanyar el premi a la millor pel·lícula llatinoamericana. A la categoria especial Cine y valores, la vencedora va ser Un monstre em ve a veure de Juan Antonio Bayona.

El màxim guardó de la nit va anar a para a l’òpera prima de Raúl Arévalo Tarde para la ira; el premi a millor documental va ser per 2016, nacido en Siria i els premis a la interpretació es van dividir entre Emma Suárez per Julieta i Roberto Álamo per Que Dios nos perdone.

Foto: Aisge

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat