Notícies

ficat

Ja està en marxa el FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada.

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada és una iniciativa de l'àmbit cinematogràfic que neix l'any 2008 amb la voluntat de posar a l'abast dels i de les cineastes de Catalunya —i de tots els territoris i països d'arreu del món— l'oportunitat de projectar les seves pel·lícules, compartir experiències i potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua que ens és pròpia. En aquest sentit el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes creatives, arriscades i innovadores.

El FIC-CAT és l'únic festival de cinema del país que promou, publicita, projecta i premia les produccions audiovisuals recents fetes en llengua catalana, de realitzadors emergents i professionals (amb propostes de llargs, curts, documentals, videoclips i centres educatius).

El Festival, arriba aquest any a la seva 10a edició, i és a partir d'aquesta que vol consolidar-se com el certamen de referencia del cinema en català del país. Així doncs, es plantegen tenir estrenes de produccions en exclusiva, fomentar la participació del sector cinematogràfic, superar el nivell de les passades edicions pel que fa a la participació, al nivell de les propostes, a la diversitat d'actes paral·lels i a la presència de guionistes, directors, directores, intèrprets, crítica, productors, productores, mitjans de comunicació...En aquesta desena edició es commemoren els 10 anys de l'esdeveniment amb una temàtica molt especial: els i les guionistes.

​L'edició d'enguany del Festival se celebrarà del 5 a l’11 de juny del 2017 a Roda de Berà.

El període d'inscripció ja és obert i finalitzarà el 24 de març de 2017. Les inscripcions són online i gratuïtes, i es fan des del web.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat