Notícies

Premis Goya 2017: onze produccions catalanes nominades

goya2017

Fins a 11 produccions catalanes optaran als Premis Goya 2017, que s’entregaran el dia 4 de febrer en una gala conduïda, per tercer any, per l’actor i còmic Dani Rovira. Copen el rànquing de nominacions Un monstre em ve a veure, de J.A. Bayona, amb 12 nominacions, i El hombre de las mil caras, d’Alberto Rodríguez, amb 11.

La 31ª edició dels Premis Goya comptarà, un any més, amb una gran quantitat d’obres amb segell català. Els actors Javier Cámara i Natalia de Molina han sigut els encarregats de desvetllar les nominacions d’enguany, que encapçala la darrera pel·lícula del director barceloní Juan Antonio Bayona. Un monstre em ve a veure opta als premis a millor pel·lícula, direcció, guió adaptat (Patrick Ness), música original (Fernando Velázquez), actriu de repartiment (Sigourney Weaver), direcció de producció (Sandra Hermida Muñiz), direcció de fotografia (Oscar Faura), muntatge (Bernat Vilaplana, Jaume Martí), direcció artística (Eugenio Caballero), maquillatge i perruqueria (Marese Langan, David Martí), so (Peter Glossop, Oriol Tarragó, Marc Orts) i efectes especials (Pau Costa, Félix Bergés).

El hombre de las mil caras, per la seva banda, opta a millor pel·lícula, direcció (Alberto Rodríguez), guió adaptat (Alberto Rodríguez, Rafael Cobos), música original (Julio de la Rosa), actor protagonista (Eduard Fernández), actor revelació (Carlos Santos), direcció de producció (Manuela Ocón), muntatge (José M. G. Moyano), direcció artística (Pepe Domínguez del Olmo), maquillatge i perruqueria (Yolanda Piña) i so (Daniel de Zayas, César Molina, José Antonio Manovel).

Per la seva part, les pel·lícules Cerca de tu casa i Ozzy acumulen 2 nominacions cadascuna. La primera a millor cançó original i actriu revelació, amb Sílvia Pérez Cruz en tots dos casos; i la segona a millor so (Nacho Royo-Villanova i Sergio Testón) i pel·lícula d’animació.

Les altres pel·lícules catalanes que opten a algun guardó són El rei borniMarc Crehuet a millor direcció novella–, La propera pellEmma Suárez a millor actriu de repartiment–, 100 metros Karra Elejalde a millor actor de repartiment– i No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollasCristina Rodríguez a millor disseny de vestuari–.

A la categoria de curtmetratges, 3 dels 5 nominats són catalans: En la azotea, de Damià Serra Cauchetiez, Graffiti, de Lluís Quílez, i Timecode, de Juanjo Giménez.

Per altra banda, l’actriu catalana Candela Peña opta a l’estatueta a millor actriu de repartiment per Kiki, el amor se hace, la directora Nely Reguera a millor direcció novella per María (y los demás) i Arnau Valls Colomer a millor direcció de fotografia per Tarde para la ira.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat