Notícies

La coproducció catalana “Neruda”, gran vencedora dels Premis Fénix

neruda

La pel·lícula de Pablo Larraín, amb producció de Xile, França i Espanya –a través de la productora catalana Setembro Cine– va guanyar els premis a Millor llargmetratge de ficció, disseny d’art, edició i vestuari.

Els Premis Fénix, atorgats per l'associació Cinema 23, que aglutina a més de 700 cineastes i professionals d'Amèrica Llatina i la Península Ibèrica, premien les pel·lícules més destacades del cinema iberoamericà de l’any. La tercera edició es va celebrar a Ciutat de Mèxic el passat 7 de desembre. Entre les nominades, hi havia les pel·lícules catalanes Truman, que optava al premi a Millor actuació masculina, La mort de Lluís XIV, que optava a Millor llargmetratge de ficció, direcció, disseny d’art, i vestuari, La academia de las musas, a Millor edició i guió, i Oleg y las raras artes, a Millor fotografia documental i música original.

Tanmateix, va ser la pel·lícula de Larraín la que va acaparar bona part dels premis, estant nominada també a Millor actuació masculina per partida doble, direcció, fotografia de ficció i so. Les altres guardonades van ser el documental mexicà La tempestad, amb 3 premis, i l’argentina El clan i les brasileres Aquarius i Boi neon, amb dos cadascuna.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat