Notícies

"El adiós" i Javier Cámara nominats a la 29a edició dels Premis EFA

premis efa

El curt El adiós de la directora catalana Clara Roquet i l’actor Javier Cámara de la producció catalana Truman opten a endur-se els guardons de Millor curtmetratge i Millor interpretació masculina. Una delegació de l’Acadèmia del Cinema Català assistirà a la cerimònia, que tindrà lloc dissabte 10 de desembre al teatre National Forum of Music de Wrocław, Capital Europea de la Cultura 2016, a partir de les 20h.

Dos films catalans figuren a la llista de nominats als Premis del Cinema Europeu que concedeix anualment l'European Film Academy (EFA): El adiós, curtmetratge de la directora catalana Clara Roquet que va guanyar el Premi Gaudí a Millor Curtmetratge 2016 ho fa en la categoria de Millor Curtmetratge, i l'actor Javier Cámara, protagonista del film de producció catalana Truman, ho fa en la categoria de Millor actor. El lliurament dels premis tindrà lloc a Wroclaw dissabte 10 de desembre a partir de les 20.00h. i es pot seguir en directe des del web de l’EFA www.europeanfilmawards.eu. Des d’una hora abans, la catifa vermella instal·lada al National Forum of Music, el teatre que acull la cerimònia, donarà la benvinguda als nominats.

El adiós, dirigit per Clara Roquet, produït per Lastor Media (Sergi Moreno, Tono Folguera), de 14 minuts de durada, competeix als EFA pel guardó de Millor Curtmetratge amb 14 produccions més proposades per festivals europeus. El adiós, explica la història d'una criada boliviana que intenta honrar els últims desitjos de la difunta senyora de la casa.

Javier Cámara, actor protagonista de la pel·lícula Truman, dirigida pel català Cesc Gay i produïda per Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE, competeix amb Rolf Lassgård (A Man Called One), Hugh Grant (Florence Foster Jenkins), Dave Johns (I, Daniel Blake), Burghart Klaussner (The People vs. Fritz Bauer) i Peter Simonischek (Toni Erdmann).

Una delegació de l’Acadèmia del Cinema Català, en representació també del Departament de Cultura, Patró de l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, assistirà al lliurament dels premis del cinema europeu: Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català i Montse Majench, directora de l’Acadèmia de Cinema i membre de l’EFA. De l'equip del curtmetratge El adiós hi assistiran: Clara Roquet, directora, Tono Folguera, Sergi Moreno i Danielle Schleif, productors de Lastor Media i Griselda Jordana, directora de fotografia. També hi assistirà l'acadèmic Martín Samper. Amb la col·laboració de la FOCIR i l'Institut Ramon Llull.

Des del 2013, L’Acadèmia del Cinema Català és membre de la FAN of Europe, Film Academies Network of Europe, la xarxa que reuneix 22 acadèmies de cinema de tota Europa per compartir tot allò que fa referència al cinema europeu, artístic, tècnic, polític i social.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat