Notícies

Temporada Alta i el festival de cinema internacional JamesonNotodofilmfest promouen un nou guardó

temporada alta2016

El premi Temporada Alta: cine y escena, obre la convocatòria de projectes. Al mes de juny es coneixeran les propostes finalistes que es podran veure en l’edició 2017 del Festival Temporada Alta on es proclamarà el projecte guanyador.

Temporada Alta i el festival de cinema JamesonNotodofilmfest han arribat a un acord de col·laboració, que connecta escenaris i cinema, per posar en marxa el premi Temporada Alta: cine y escena, un guardó que premiarà peces que explorin el diàleg entre el cinema i les arts escèniques (teatre, dansa, circ...). La convocatòria per presentar projectes està oberta des de l'1 de desembre i fins al 14 de febrer de 2017. El proper mes de juny s’anunciaran les propostes finalistes i en el marc de l’edició 2017 de Temporada Alta es proclamarà el projecte guanyador. Tant en l’edició de l’any vinent de Festival com en l’edició de Temporada Alta Amèrica Llatina 2018 es projectaran els projectes finalistes i la proposta guanyadora, que rebrà una dotació econòmica de 1.500 €. El premi Temporada Alta: cine y escena neix amb l’objectiu principal de teixir ponts entre dos mons que moltes vegades conviuen separats, les arts escèniques i el cinema, però que tenen moltes coses en comú. 

Establir relacions entre el cinema i les arts escèniques és una tendència que recentment també ha agafat un protagonisme especial en l’àmbit cinematogràfic internacional, com en el cas de la Palma d’Or al millor curtmetratge del Festival de Canes atorgada el passat mes de maig a Timecode, un treball de Juanjo Giménez amb la coreògrafa i ballarina Lali Ayguadé com a protagonista. El nou guardó de Temporada Alta i el JamesonNotodofilmfest, té la vocació de potenciar fórmules que aportin aire fresc a les noves generacions de creadors i al públic i, al atorgar-lo, es valorarà la capacitat de la peça guanyadora d’aportar punts de trobada entre aquestes disciplines i que el director – creador hi tingui un vincle reconeixible, així com l’originalitat de les propostes en termes formals i conceptuals. Hi poden participar curts de creadors majors de 18 anys que no tinguin una duració més gran de 3:30 minuts. JamesonNotodofilmfest és un festival internacional de cinema que neix l’any 2001 amb la vocació de donar suport i fer de connector per als joves creadors audiovisuals a través d’un nou mitjà, internet, trencant així amb les barreres de producció i distribució de pel·lícules. El festival és una iniciativa de La Fábrica a partir d’una idea original de Javier Fesser i el seu objectiu és posar Internet al servei del cinema com a fórmula per descobrir nou talent, per poder experimentar amb un nou mitjà a l’abast de tothom i per aconseguir la màxima difusió.

Al llarg de catorze edicions JamesonNotodofilmfest ha aconseguit consolidar una alta participació i audiència internacionals: més de 13.000 curtmetratges presentats a concurs, pel·lícules de 47 països diferents, 58 milions d’espectadors i substanciosos premis repartits en diferents categories, que inclouen beques de formació i ajudes a la producció de projectes audiovisuals. Amb el nou premi, Temporada Alta s’associa a una marca potent dins el món audiovisual, participant així en un dels festivals més innovadors i de referència del sector.

Consulta les bases del premi Temporada alta: cine y escena aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat