Notícies

El III Festival Sant Cugat Fantàstic se celebrarà al juny

santcugatfantastic 2017

La tercera edició del Festival Sant Cugat Fantàstic ja escalfa motors i arribarà un mes abans del que era habitual. El festival tindrà lloc del dijous 15 al diumenge 18 de juny del 2017 als cinemes Cinesa Sant Cugat amb activitats a l’entorn del Teatre-Auditori.

Una altra de les novetats d’enguany és l’homenatge que el festival vol fer al cinema d’animació. Segons explica el co-director del certamen Joan Ramon Armadàs, un dels motius és “fer palesa l’aportació dels dibuixos animats al gènere fantàstic en un any en que se celebra el 80è aniversari del primer film animat en color”. Armadàs també subratlla que actualment aquest subgènere és un dels que més públic i diners mous als cinemes de tot el món. “Una prova d’això és que entre els cinc films més taquillers de l’any 2016 hi ha tres produccions animades (Buscant la Dory, Zootropolis i Mascotes) i una altra és la qualitat i la innovació de cintes asiàtiques molt recents com Seoul Station (Corea), Your name (el Japó) o Monster Hunt (la Xina).

Però que ningú no interpreti que l’homenatge al cinema d’animació, farà més descafeïnada la propera edició del Sant Cugat Fantàstic. En aquest sentit, Marc Carreté, co-director del festival, garanteix que la programació no serà precisament un joc de nens. “El gruix dels films a competició seguirà estant format per algunes de les darreres perles del cinema indie de terror a nivell internacional”.

Durant el que queda d’any i a principis del que ve l’organització treballarà en la programació de pel·lícules, curts i activitats del festival de la qual es podrà saber alguna cosa més passades les vacances de Nadal.

També aprofitem per recordar que fins que no arribi el mes de juny el cine de gènere continua tenint una programació estable a Sant Cugat gràcies al Cicle de Cinema Fantàstic. En aquest sentit, un dilluns de cada mes a les 20h als Cines Cinesa s’hi programa un curt i una pel·lícula sumant el fantàstic als cicles estables de cine que ja hi ha a la ciutat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat