Notícies

Doble presentació dels llibres de Lucía Tello a la seu de l'Acadèmia del Cinema Català

 hablemos de cine

El divendres 25 de novembre a les 18:30h a la seu de l'Acadèmia de Cinema Català (Passeig de Colom nº 6) es presentaran els dos volums de Lucía Tello, Diccionario del periodista en el cine español (editorial Notorious) i Hablemos de cine (editorial Puz). L'acte el presentarà el periodista i crític de cinema Miguel-Fernando Ruiz de Villalobos

El periodisme és una de les professsions cinematogràfiques per excel·lència. Malgrat no tinguem consciència d'això, en el nostre cinema el periodista ha trobat un espai privilegiat, ja que està present en mig milió de títols. En els dos llibres que es presenten, Lucía Tello Díaz parla del periodisme cinematogràfic descobrint la perspectiva dels directors respecte a la relació íntima que estableixen els mitjans i el cinema. Tant a través de l'anàlisi de diferents pel·lícules -a Diccionario del periodista del cine español-, com mitjançant entrevistes amb els seus autors més emblemàtics -a Hablemos de cine-, la doctora aconsegueix analitzar les imatges i l'ètica dels periodistes cinematogràfics. De la mà de cineastes com Josep María Forn, Santiago Lapeira, Jesús Franco, Álex de la Iglesia, Mariano Ozores, Gonzalo Suárez, Enrique Urbizu, David Trueba, Jordi Mollà, Betty Kaplan, José Luis Garci, Basilio Martín Patino, Carlos Saura, Guillermo Fesser, Chumilla-Carbajosa, Julia Montejo, Álvaro García-Capelo, Roberto Santiago, Iñaki Aizpuru i Santiago Lorenzo, se'ns proposa un recorregut pel cinema absolutament novedós, amb una combinació d'autors insòlita i en ocasions contradictòria que, malgrat tot, troba el seu punt de convergència en l'interés que tots els cineastes tenen en analitzar la societat a través del seu cine.

L'acte és gratuït i està obert al públic, però cal confirmar l'assistència enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. perquè l'aforament és limitat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat