Notícies

El Festival Choreoscope fa de Barcelona la capital del cinema de dansa del Mediterrani

choreoscope 2016

El Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona celebra la seva quarta edició a dues seus privilegiades: la Filmoteca de Catalunya i l’Arts Santa Mònica.

Del 8 al 13 de novembre Choreoscope torna a unir cinema, dansa i moviment consolidant-se així com el festival de cinema de dansa més important del sud d’Europa i un dels més influents i reconeguts a nivell internacional.
Després de l’èxit de 2015, amb el qual el festival va omplir el cinema Maldà fins a exhaurir entrades durant tres dies consecutius, el Festival ha decidit donar un pas més i expandir la seva tasca en la difusió del cine de dansa a Espanya. Com? Amb un canvi de seu, més dies de projeccions i, com a novetat, la incorporació d’activitats artístiques i professionals a la programació.

Choreoscope es trasllada aquest any al centre del cinema a Catalunya: la Filmoteca de Catalunya. Situada al cor del barri del Raval de Barcelona, Choreoscope celebra un total de quatre dies de projeccions (9, 10, 11 i 12 de novembre) a on, a més dels films de la Selecció Oficial, també cal destacar:

  • L’estrena per primera vegada a Espanya del llargmetratge de dansa del director espanyol Chema de la Peña, Amarás sobre todas las cosas. De la Peña assistirà a la sessió inaugural, juntament amb l’actor principal Israel Elejalde i l’actriu Lidia Navarro.
  • La projecció i el premi especial al curtmetratge guanyador de la Palma d’Or al millor curtmetratge a Cannes, Timecode, de Juanjo Giménez (és la primera vegada que un espanyol guanya aquest premi des de Luis Buñuel). Giménez també assistirà al Festival.
  • La col·laboració amb el festival de cine de dansa més influent del món: el Dance On Camera de Nova York, que visitarà Chorescope amb una de les seves millors pel·lícules, Labyrinth Within. A més d’altres col·laboracions especials amb el festival xec Tanecnifilmy, el festival Loikka de Helsinki o el Mecal de Barcelona.
  • La sessió documental amb l’estrena a Espanya de The Walkers, amb la col•laboració amb l’Oficina Cultural de Taiwan.
  • L’entrega del Premi Honorífic al prestigiós director, ballarí i coreògraf Lloyd Newson, creador del DV8 Physical Theatre, juntament amb el visionat del seu film de dansa The Cost of Living.
  • Una Selecció Oficial amb un total de 19 films, la majoria dels quals són europeus, tot i que també compta amb una forta presencia espanyola i internacional: israelians, canadencs, americans i japonesos.

 

Joves Talents de Catalunya: una aposta pel talent del futur
Després de l’èxit de l’any passat, Choreoscope torna a repetir, en col·laboració amb el Mercat de les Flors, La Caldera i l’Acadèmia del Cinema Català, la secció dedicada als Joves Talents del cine i la dansa de Catalunya que mostra el treball en grup entre estudiants d’audiovisuals i estudiants de dansa de qualsevol centre de Catalunya.
Aquest 2016 s’han rebut el doble de films que l’any passat i es destaca el salt qualitatiu dels curts presentats. Això corrobora la tasca de Choreoscope, l’objectiu del qual és augmentar la producció d’obres audiovisuals de dansa al territori espanyol de forma notable.

Setmana d’activitats a l’Arts Santa Mònica
Choreoscope no vol limitar-se només a projectar cine de dansa i per aquest motiu enguany amplia la seva activitat instal·lant-se al Centre de la Creativitat Arts Santa Mònica, a on des del 8 al 13 de novembre se celebraran exposicions, conferències, debats i classes magistrals al voltant dels dos eixos centrals del festival: la dansa i el cine, així com la relació que mantenen amb l’art en general.
Choreoscope busca amb aquests workshops crear una relació cultural, rica y recíproca entre els artistes i la ciutat. A part de les diverses activitats que se celebraran, un dels actes destacats en l’Arts Santa Mònica és el reconeixement als coreògrafs del cine d’acció amb l’entrega del Premi a la Millor Coreografia d’Acció a la trajectòria d’Alberto Gadea, un dels especialistes d’acció pioners al nostre país. Perquè, què és una escena d’acció sinó pura coreografia?

Per més informació consulteu la web del Festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat