Notícies

Àmplia presència catalana al Festival de cinema europeu de Sevilla

sevillafestival2016

Amb el novembre arriba el Sevilla Festival de Cine Europeo 2016, tretzena edició que es celebra a la capital andalusa del 4 al 12 de novembre. Entre totes les pel·lícules que s’exhibiran, 8 seran catalanes, entre llargs i curtmetratges.

A la Selecció oficial, fora de concurs, hi trobem la darrera pel·lícula d’Albert Serra, La mort de Louis XIV (Capricci Films, Andergraun Films, Rosa Filmes). A la secció Resistencias, destinada a pel·lícules espanyoles amb esperit combatiu i independent, hi trobem cinc films amb segell català: La substància, de Lluís Galter, Inadaptados No somos nadie de Kíkol Grau, i els curtmetratges Atma, de Carla Subirana, i Nuestra amiga la luna, de Velasco Broca.

A la secció Las nuevas olas, que programa propostes noves i estimulants del cinema europeu, hi ha el film La película de nuestra vida, d’Enrique Baró Ubach, i a Short Matters!, secció que programa l’European Film Academy, hi ha un dels curts nominats als premis de cinema europeus, guanyador del Premi Gaudí 2016, El adiós, de Clara Roquet.

Durant el transcurs del festival, per altra banda, l’European Film Academy farà públiques les nominacions dels premis de cinema europeu d’enguany. Entre les candidates hi ha l’obra de Roquet, ja nominat, i un altre film català, Truman, que podria optar a millor pel·lícula europea, entre d’altres premis.

+ info: festivalcinesevilla.eu

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat