Notícies

El Cicle Visions Documentals presenta la sessió "El documental a l'escola"

 visions documentals escola

El Cicle Visions Documentals, a càrrec de Martí Sans, presenta El documental a l'escola, de diversos autors, el dimarts 8 de novembre a les 20h als Cinemes Girona.

Un dels objectius de Visions documentals, des de l'inici, ha estat mostrar aquells treballs que, tot i ser propostes molt notables, no han tingut prou o fins i tot cap difusió. Per això enguany hem volgut dedicar un dels nostres passis a mostrar alguns dels documentals que es fan cada any a les escoles audiovisuals de casa nostra, com a treballs de curs dels alumnes. Alguns d’aquests documentals, que no es veuen mai fora de l’àmbit escolar, són esplèndids, tant per la seva factura com per la gosadia dels temes que aborden. Des de Visions se n'han volgut mostrar alguns i n'han seleccionat cinc de cinc escoles, tant de cicles formatius de grau superior (Santa Eulàlia, La Mercè, EMAV) com de grau universitari (Comunicació Audiovisual UB i Blanquerna), que són:

Immersions: Una reflexió sobre les estàtues humanes de les Rambles feta pels seus protagonistes. Art o picaresca?
Mar de Fons: A Sant Carles de la Ràpita sis mariners salpen a la mar dia rere dia. Sis històries, sis vides, un ofici.
La Bola: “La Bola de cristal”, el programa infantil emès per TVE de 1984 a 1988 va reflectir, com cap altre, la transició política i l'explosió cultural de la movida madrilenya.
Kontraudiro: Una simfonia visual a la manera de documentals com Koyaanisqatsi, Powaqqatsi o Baraka que esdevé un retrat col·lectiu de la realitat social, ètnica i religiosa del país.
• Trance: Una reflexió i una denúncia animalista a través del testimoni del treballador d’un escorxador i la seva lluita interior.

Després de la projecció els autors dels documentals i els seus professors entaularan un col·loqui amb el públic assistent sobre els treballs presentats i sobre la presència del documental a l’ensenyament audiovisual a casa nostra.

Podeu consultar aquí la sinopsi i fitxa tècnica dels documentals.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat