Notícies

Arriba l'11a edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus

memorimage 2016 def

El Festival es celebrarà del 9 al 12 de novembre, amb la projecció de Priorat a la inauguració i Reus, abans, ara i aquí a la clausura.

El film inaugural d’enguany és Priorat de David Fernández de Castro. La història de l’apassionant procés de transformació per convertir una zona a punt d’enfonsar-se en una de les regions vinícoles més productives del món. Es comptarà amb la presència de tot l’equip de la pel·lícula.

A la Secció Oficial podrem gaudir de Sota les bales, la història del fotògraf Tony Vaccaro, reconegut per retratar grans personalitats com Pablo Picasso, Marilyn Monroe o Sofia Loren i que, durant més de quaranta anys, va guardar al seu calaix una colpidora col·lecció d’imatges de la seva experiència com a soldat a la Segona Guerra Mundial i The Music of Strangers, la història del violoncel·lista Yo-Yo Ma, que l’any 1998 va fundar la Silk Road Ensemble, una orquestra de músics virtuosos de diversos països que va portar-lo a descobrir identitats i tradicions culturals d’arreu del món.

La secció MemoriReus consta de les següents pel·lícules: Els nens de la junglaEstados clandestinos i Les 7 vides d’Eduard Toda.

Aquest any hi haurà dues Sessions Especials. En col·laboració amb el programa Cronos del Canal 33, es projectarà Joe McCarthy, l’autèntic americà i També s’hi podrà veure Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color, que gràcies a un treball de digitalització i restauració ens mostra la Guerra Civil com mai s’havia vist. A més, MemoriXics, dedicada al públic familiar, recupera la comèdia El Cameraman, de Buster Keaton i Edward Sedgwick.

A la secció MemoriJove, els estudiants podran gaudir i aprendre amb les projeccions i col·loquis de una selecció composada per un títol de l’edició d’enguany i dos pensats per a l’ocasió. Es tracta de Game Over, Les 7 vides d’Eduard Toda i Refugi Dresden. Per altra banda, Memorimage proposa dos tallers. Aprèn com fer un documental, dirigit a tots aquells interessats en explicar una història propera a través d’un documental i Mobildoc, un taller dirigit a tothom que vulgui investigar noves tècniques de creació documental. Es necessita inscripció prèvia per participar als dos tallers.

El 12 de novembre tindrà lloc la Cloenda de Memorimage 2016 amb l’entrega de Premis i la projecció de Reus, abans, ara i aquí, un espectacle audiovisual amb música en directe, que retrata diversos espais emblemàtics de Reus, capturant l’essència de l’imaginari col·lectiu reusenc. El projecte està realitzat pels alumnes de la Casa d’Oficis Mas Carandell amb imatges del CIMIR.

Com a novetat d’enguany arriba Memorimage Online a través de la plataforma Filmin. Del 9 al 27 de novembre es podrà veure en exclusiva una selecció de 3 pel·lícules de l’edició 2016 - Els nens de la jungla, Game Over i Les 7 vides d’Eduard Toda - i 4 títols d’anteriors edicions de Memorimage - Com canviar el món, El gran vuelo, Joana Biarnés, una entre tots i Sobre la marxa -.

L’onzena edició del Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus se celebrarà del 9 al 12 de novembre al Teatre Bartrina i al CIMIR.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat