Notícies

Pro-Animats, associació fundadora d'“Animation Europe”

animation europe

Animation Europe és la nova federació internacional que persegueix recolzar el desenvolupament de la indústria de l'animació a Europa i defensar els interessos de la producció independents.

14 associacions productores independents provinents de 12 països diferents de la Unió Europea han fundat Animation Europe, una federació internacional que persegueix recolzar el desenvolupament de la indústria de l’animació a Europa i defensar els interessos de la producció independent i les empreses de distribució. Pro-animats, l’associació professional de productores especialitzades en animació de Catalunya, és una de les associacions fundadores de la federació.

La federació té els objectius d’aconseguir que els proveïdors de vídeo online inverteixin en contingut produït a Europa, assegura el finançament públic a nivell europeu, nacional i local per la producció de pel·lícules i sèries d’animació produïdes a Europa i mantenir un diàleg regular i constructiu amb les autoritats europees sobre la regulació i el finançament de la indústria de l‘animació.

La federació es reunirà cada any en tres ocasions, a l’MIP, al Cartoon Forum i al Festival d’Annecy i estarà representada per una Junta Directiva formada per un president i quatre vicepresidents escollits per dos anys.

Philippe Alessandri (SPFA, France) ha estat escollit president per la primera Junta Directiva. Els vicepresidents són Tom Van Waveren (VNAP, Netherlands), Robert Jaszczurowski (SPPA, Poland), Anne-Sophie Vanhollebeke (Cartoon Italia, Italy) i Tony Loeser (Produzenten Allianz, Germany).

Els socis fundadors són: Bèlgica (ANIM.BE), Dinamarca (Animationscirclen and Prodcentforeningen), França (SPFA), Finlàndia (Finnanimation), Alemanya (Produzenten Allianz), Itàlia (Cartoon Itàlia), Irlanda (Animation Ireland), Lituània (Lithuanian Animation Association), Polònia (SPPA), Portugal (APPA), Espanya (DIBOOS and PROANIMATS - Catalunya) i Holanda (VNAP).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat