Notícies

Homenatge a Lluís Miñarro a la Filmoteca de Catalunya

minarro

La Filmoteca de Catalunya reivindica la trajectòria de Lluís Miñarro, productor d’un cinema d’autor agosarat, amb un cicle retrospectiu que es celebra al llarg dels mesos d'octubre i novembre.

La Filmoteca de Catalunya va presentar dimecres 5 d’octubre, el cicle Lluís Miñarro, cineasta, un homenatge a la figura i a la trajectòria d’aquest agitador cultural barceloní, conegut sobretot per la seva tasca com a productor a través de l’empresa Eddie Saeta. No obstant això, Miñarro ha estat també guionista i director de films i d’altres productes audiovisuals com videoclips o spots televisius, sempre amb un estil genuí i el risc com a ingredient principal de les seves creacions. La retrospectiva que li dediquen inclou, durant el mes d’octubre, quinze films, que inclouen alguns que Miñarro ha produït o dirigit i d’altres que ha triat per la influència cinematogràfica que han exercit sobre ell i continuarà també durant el mes de novembre.

A la primera sessió, el 5 d’octubre, Miñarro va mantir un diàleg amb el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, i també va presentar moltes de les pel·lícules escollides. L'homenatge de la Filmoteca a Miñarro creador va començar amb una sessió doble: el curtmetratge Escudella (2015), una versió protagonitzada per Rosa Novell d’un relat macabre dels germans Grimm, i el documental Familystrip (2010), un homenatge de Miñarro als seus pares a través d’un recorregut per la seva història, que és la de tanta altra gent que va viure la guerra i la post-guerra espanyola.

Dijous 6 d'octubre Miñarro torna a la Filmoteca per presentar Deutschland im Jahre Null / Germania anno zero Alemania, año cero (1947) i explicar com aquest film va despertar en ell la passió pel cinema.

Dissabte 8 d'octubre, el director i productor també porta Stella Cadente (2013), el seu debut en un llarg de ficció que aborda poèticament una període de la història d’Espanya força desconeguda, el regnat convuls d’Amadeu de Savoia en una conjuntura d’inestabilitat similar a l’actual. En aquesta sessió, Miñarro explicarà i analitzarà el simbolismes de certes escenes i aspectes desconeguts del rodatge.

Podeu consultar totes les pel·lícules programades i els horaris de projecció a la web de la Filmoteca.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat