Notícies

17ª edició del MEDIMED, Mercat del Documental Euro-Mediterrani & Pitching Forum

medimed2016

Del 13 al 16 d'octubre es celebra a a l'Hotel Calipolis de Sitges la 17ª edició de MEDIMED, el Mercat de Documentals Euro-Mediterranis.  

Durant tres jornades més de 300 professionals del sector del documental d’arreu del món (commissioning editors, compradors, distribuïdors i productors independents) es reuniran a Sitges convocats per l’Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED), presidida per Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català. 

Aquesta edició presenta un catàleg amb més de 500 títols documentals produïts a 46 països de la regió Euro-Mediterrània, entre els que hi destaquen els títols de temàtica social, drets humans, investigació periodística i històries d’interès humà.

Paral·lelament, el Fòrum de Pitchings presentarà 30 projectes documentals de 16 països, que cerquen finançament internacional, a un panel integrat per 35 commissioning editors i 40 compradors, distribuïdors i agents de vendes. Entre els projectes seleccionats al Fòrum de Pitching, destaquen les 4 produccions catalanes següents: Amal produït per Boogaloo Films, Càncer Rock produït per Minimal Films, amb suport de TVCJosé Padilla o el don de Promarfi Futuro, i L’home que ho volia veure tot de Loto Films.

A la Videoteca del mercat es podran visionar 35 títols catalans produïts el 2015-16, entre els quals destaquen produccions que han estat premiades a diversos festivals internacionals i que també compten amb el suport de TVC.

El format ideat per MEDIMED per tal d’afavorir els projectes no escollits pel Fòrum però que tenen un potencial interessant per a les televisions i distribuïdors internacionals i clara vocació internacional, Speedy Pitch ha triat 5 projectes documentals catalans. Aquesta secció del mercat, programa reunions individuals de 10 minuts de durada amb els principals financers i agents de vendes acreditats, per tal d’oferir-los possibilitats per a la coproducció internacional.

D’altra banda, la nova secció ANTI-pitch ha invitat als documentals produïts i a punt d’acabar el seu muntatge Fràgils produït per La Lupa i Memòria per vendre de Baraera, a participar de les sessions de “mentoring” de 60 minuts de durada amb els següents especialistes: Ruth Diskin, Anja Dziersk, Tracie Holder, Marijke Rawie, Jonathan Miller i Iikka Vehkalahti.

Via: MEDIMED 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat