Notícies

Ampliat el període per a presentar projectes al Concurs Transmèdia

Concurs transmèdia

Darreres places disponibles: fins el 10 d'octubre.

El certamen, organitzat pel GAC i el Mercat Audiovisual de Catalunya, està dotat amb un premi pel guanyador de 2.000 € i també compta amb un pack de formació a càrrec del Màster Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona i amb el desenvolupament del dossier de producció per part de la Plataforma MiLab Blanquerna. Així mateix, Televisió de Catalunya col·labora en el concurs com a mitjà oficial.

Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes en què cada element contribueix a crear i compartir un univers narratiu per a l’espectador, que podrà submergir-se en les diferents plataformes, participar-hi i cocrear el contingut.

El concurs va adreçat a guionistes, realitzadors, productors, distribuïdors, creadors i narradors d’històries del món audiovisual, que podran protagonitzar un canvi en la manera de crear històries interconnectades dins la cultura de la convergència.

La convocatòria preveu un premi en metàl·lic i ajudes a la producció i formació. El jurat seleccionarà tres finalistes, entre els quals s'escollirà un primer premi al millor guió transmèdia, dotat amb 2.000 euros. Així mateix, la plataforma MiLAB, de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL, desenvoluparà el dossier de producció del projecte guanyador i el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB premiarà cada un dels tres finalistes amb la matrícula i la inscripció gratuïtes de dues places per a un seminari per realitzar dins de l'esmentat màster durant el primer semestre.

Durant la presentació de la quarta edició del premi, l'1 de juny (dia del MAC), van intervenir el president del GAC, Marçal Cebrian, i el coordinador del concurs, Daniel Resnich, així com el guanyador de l'edició de 2015, Manuel Martínez, amb el seu projecte Causa Ultrasecreta 837. Aquest projecte de documental històric interactiu narra la història dels catalans Francesc Ramos i Julià Fuster, que van aconseguir escapar d'un gulag amagant-se en les maletes d'uns membres de l'ambaixada Argentina a Moscou. Martínez va agrair la quantitat de suports i finestres que hi ha a Catalunya per donar un impuls a projectes transmèdia com el seu.

 

Consulta les bases del concurs en català i castellà

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat