Notícies

II edició del Directed by Women BCN · MAD

Directed by women

Arrenca la II edició del Directed By Women BCN · MAD amb Isabel Coixet com a protagonista de Trajectòries, nova secció inclosa dins de la programació que acull curtmetratges, documentals, pel·lícules, xerrades i trobades amb les directores del 16 al 24 de setembre a Barcelona i Madrid.

Per segon any consecutiu, torna Directed By Women BCN · MAD amb una programació que multiplica seccions, com Trajectòries que ofereix el retrat d'una directora a través del seu treball cinematogràfic, o E + D, Experimental i Dansa, una aposta per la investigació cinematogràfica. A més, aquesta edició traspassa fronteres gràcies a la col·laboració mútua amb el festival anglosaxó Scalarama 2016 i la sala Think Cinema de Liverpool.

Directed By Women BCN · MAD busca promoure i donar visibilitat al cinema dirigit per dones. Les jornades van començar amb una convocatòria oberta a dones directores tant espanyoles com d'altres nacionalitats que viuen al nostre país. Es van presentar més de quatre-centes pel·lícules, un centenar més que la passada edició, i es van seleccionar 26 curtmetratges i 4 llargmetratges documentals. La II edició a Espanya està impulsada pel desig de formar part del moviment social Directed By Women, l'objectiu és donar més visibilitat al cinema dirigit per dones i fomentar l'equitat en la indústria cinematogràfica. Les jornades es celebren en diferents ciutats de tot el món (Londres, Venècia, Nova York, Filadèlfia, Houston, Toronto, etc.) durant tot el mes de setembre.

A Espanya, Barcelona i Madrid presenten dues programacions paral·leles i complementàries. Un total de 26 curtmetratges i 4 documentals es projectaran entre les dues seus, a més de sumar la pel·lícula Ayer no termina nunca, d'Isabel Coixet i el documental Palabras, mapas, secretos y otras cosas, d'Elena Trapé. Es sumen fora de la convocatòria directores d'actualitat com són Manuela Burló, directora de Pipas, i Chus Gutiérrez, amb el seu documental Las que viven en la niebla. Una mirada cap al paper de la dona en el cinema i sempre amb caràcter festiu que protagonitzarà la música en directe de la tocaora Noa Drezner a Madrid i Odil Bright a Barcelona.

El projecte té el suport del moviment internacional Directed By Women. Participen els espais La Caldera de Les Corts (Barcelona) amb el suport de l’ICUB a través de La Mercè 2016, la Cineteca i el Teatro del Barrio (Madrid).

Més informació:
directedbywomenspain.wordpress.com | @directedWspain |
facebook.com/directedbywomenspain

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat