Notícies

L'European Film Academy presenta el Premi de Cinema de la Universitat Europea

EUFA

L'European Film Academy (EFA) i el FILMFEST, Festival de Cine d’Hamburg, estan posant en marxa el Premi de Cinema de la Universitat Europea (European University Film Award, EUFA), un nou premi presentat i votat per estudiants universitaris de tot Europa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és involucrar a un públic més jove, per difondre la “idea d’Europa” així com transmetre l’esperit del cinema europeu a un públic d’estudiants universitaris. També recolzarà la difusió de pel·lícules, l’educació cinematogràfica i la cultura del debat.

Les següents 13 universitats de 13 països europeus participaran en la primera edició de l'EUFA d’aquest any:

República Txeca: Charles University / Praga
França: Université Sorbonne Nouvelle Paris 3
Grècia: Universitat de l’Egeu / Mitilene (Lesbos)
Hongria: Universitat Catòlica Péter Pázmány / Budapest
Irlanda: Dublin City University
Itàlia: Universitat d’Udine
Països Baixos: Universitat d’Utrecht
Polònia: Universitat de Lodz
Portugal: Universitat de Lisboa
Suècia: Universitat Linnaeus / Växjö
Turquia: Kadis Has University / Istambul
Regne Unit: John Moores University / Liverpool

Sobre la base de les llistes de 50 llargmetratges i 15 documentals de les seleccionades de l'EFA 2016, un comitè d’experts de cine decidirà les candidatures: cinc pel·lícules de cinc països europeus. El comitè d’aquest any està format per Feo Aladag (director / Alemanya), Dagmar Brunow (acadèmica, Linnaeus University / Suècia), Luis Martínez López (periodista, EL MUNDO / Espanya), Myroslav Slaboshpytskiy (director / Ucraïna) i Patrick Sobelma (productor / França).

L’anunci de les cinc nominacions de l'EUFA es durà a terme durant el FILMFEST d’Hamburg el 5 d’octubre.

Posteriorment, les cinc pel·lícules nominades seran vistes i comentades en les respectives classes de les universitats i cada institució seleccionarà la seva pel·lícula preferida. Les pel·lícules es podran veure entre el 5 d’octubre i el 5 de desembre exclusivament per tots els estudiants de les classes participants (de 10 a 15 persones cadascuna).

A principis de desembre, un representant dels estudiants de cada universitat assistirà a una reunió de dos dies de deliberació. En el debat moderat els estudiants prendran una decisió sobre el guanyador general. L’anunci de la pel·lícula guanyadora es durà a terme durant la setmana dels Premis del Cinema Europeu (10 de desembre a Wroclaw / Polònia, Capital Europea de La Cultura 2016).

La iniciativa està recolzada per la Fundació Körber, l’Alfred Toepfer Stiftung F.V.S. i Creative Europe Desk Hamburg i realitzada en cooperació amb NECS-European Network for Cinema and Media Studies i Premi Collégial du Cinema Québécois (PCCQ).

Més informació a:
Facebook
Twitter: @EuroFilmAwards
Instagram: eurofilmawards
YouTube: European Film Awards
#efa2016

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat