Notícies

7 pel·lícules catalanes al Festival de Toronto

tiff2016

Durant el mes de setembre es celebren fins a 3 festivals importants. Després de Venècia és torn de Toronto (TIFF), que també compta amb una destacada presència de produccions catalanes.

Una de les pel·lícules més esperades de l’any, A Monster Calls (Un monstre ve a veure’m), de Juan Antonio Bayona, forma part de la selecció 2016 i se’n faran fins a 5 passis. Produït per Películas La Trini, A Montser Calls AIE, Apaches Entertainment i Telecinco Cinema, el film del director barceloní també es podrà veure a Sitges 2016, prèviament a l’estrena comercial.

Neruda, dirigida per Pablo Larraín i produïda per la catalana Setembro Cine juntament amb AZ Films, Fabula, Funny Balloons i Participant Media, també tindrà una finestra al festival dintre de les Special Presentations.

I dos dels més respectats cineastes catalans, Albert Serra i Pere Portabella, comptaran amb dues pel·lícules programades cada un. De Serra es projectaran els dos últims treballs, La singularitat (2015) i La mort de Louis XIV. De Portabella s’hi podrà veure el seu díptic documental Informe general (Informe general sobre algunas cuestiones de interés para una una proyección pública (1976), i Informe general II, el nou rapte d’Europa).

Política, manual de instrucciones, dirigit per Fernando León de Aranoa i produït per Mediapro i Reposado, forma part de la selecció documental, Tiff Docs, i completa la presència catalana al festival del país nord-americà.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat