Notícies

El Cicle Gaudí s’inicia amb 5 pel·lícules en 12 poblacions de la província de Barcelona

ciclegaudi foto

Dimarts 6 de setembre, Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, i Juanjo Puigcorbé, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, han presentat als mitjans en roda de premsa el Cicle Gaudí 2016 (Circuit estable de cinema català), a la seu de l'Acadèmia.

El circuit, organitzat per l'Acadèmia del Cinema Català amb suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, portarà 5 pel·lícules catalanes a 12 poblacions de la província de Barcelona entre els mesos de setembre i desembre, amb la voluntat de créixer en programació i en abast territorial en la propera temporada. Una tardor de cinema de proximitat, amb pel·lícules d'estrena recent i probables candidates als Premis Gaudí, que busca conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra.

El tercer dijous de cada mes es podrà veure un títol de la collita cinematogràfica recent de l’any en una població per cada comarca de la província de Barcelona: Berguedà (Berga – Teatre Patronat- Casal Parroquial), Maresme (Calella – Sala Mozart), Vallès Oriental (Cardedeu – Cinema Esbarjo), Bages (Cardona – Teatre Els Catòlics), Baix Llobregat (Esparreguera – Patronat Parroquial), Alt Penedès (Gelida – Sala d’actes del Centre Cultural), Anoia (Igualada – Teatre Municipal l’Ateneu), Moianès (Moià – Auditori Sant Josep), Vallès Occidental (Rubí – Teatre Municipal La Sala), Barcelonès (Sant Adrià de Besòs – Ateneu Adrianenc), Osona (Torelló – Cinema El Casal) i Garraf (Vilanova i la Geltrú – Teatre Principal). La digitalització i l’elevat cost de l’adequació de les sales ha tingut com a conseqüència, entre d’altres, que moltes d’aquestes poblacions ja no disposin de cinemes amb programació estable. El Cicle Gaudí aproparà al territori una oferta diversa, actual i de qualitat, col·laborant amb les institucions del país per tal d’arribar a la mitjana europea en hàbits de consum audiovisual propi.

Un comitè format per distribuïdors i exhibidors ha seleccionat 5 títols de la producció catalana de l’any. Pel·lícules de qualitat, d’estrena molt recent i d’ampli abast de públic com El rei borni, La propera pell, Cerca de tu casa o 100 metros. També es presentarà una pel·lícula per a televisió, Ebre, del bressol a la batalla.

L'acte ha comptat amb la presència d'alguns dels protagonistes del cicle, com els actors i les actrius Àlex Monner, Mikel Iglésias, Miki Esparbé, Xesc Cabot, Ruth Llopis, Betsy Túrnez, Oriol Vila i Bruno Bergonzini, la directora Isa Campo (La propera pell) i els directors Isaki Lacuesta (La propera pell) i Eduard Cortés (Cerca de tu casa), els productors Oriol Maymó (Corteyconfección de Películas), Loris Omedes (Bausan Films) i Carlos Fernández (Filmax), i el distribuïdor Adolfo Blanco (A contracorriente). També hi han assistits els representants municipals d'algunes de les 12 poblacions, com Montserrat Candini (Alcaldessa) Xavier Arnijas (Regidor de Ciutadania i Cultura, Esports) de Calella, Ferran Estruch, Alcalde de Cardona, Pere Camps (Regidor de Promoció Cultural), Jep Rabell (Director del Servei de Cultura) i Toni Cuadras (Cine Club Ateneu) d'IgualadaEmmanuel Ortí, Regidor d'Entitats, Cultura i Festes d’Esparreguera, Josep Anfruns (Regidor de Cultura i cooperació) i Eli Huertas (Tècnica de Cultura) de Gelida, Joan Salarich d'AlTer Cinema de Torelló, Teresa Llorens, 3ª tinent d'alcalde i Regidora de Cultura, Convivència i Equitat de Vilanova i la Geltrú, Mònica Garcia (Regidora de Cultura, Educació i Esports), Berta Francàs (Tècnica de Comunicació) i Josep Maria Salat (9,5 Grup Int. Cinema) de Berga, Moisès Rodríguez (2n tinent d'alcalde i Regidor de Cultura i Medi Ambient) i Meritxell Gumbau (Tècnica de Comunicació) de Rubí i Marta Cordomí, Regidora de Cultura, Medi Ambient i Gent Gran de Cardedeu.

Preus | Entrada general: 4,5€ | Entrada Carnet Jove: 3€

Més informació a www.ciclegaudi.cat

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat