Notícies

L'exposició "Mac, cartellista" podrà veure's a l'Academia del Cine a Madrid

mac cartellista expo

Del 6 de setembre al 28 d’octubre, l’Academia del Cine acull a la seva seu una selecció de vint-i-sis cartells de la mostra Mac, cartellista, dedicada a la cartogràfica de Macario Gómez Quibus (Reus, 1926) i produïda per la Filmoteca de Catalunya. 

El Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, Macario Gómez Quibus, més conegut com MAC, va iniciar la seva carrera professional l'any 1955 fent anuncis ploma per a la publicitat de cinemes, i d'aquí a l'estudi Esquema, on va començar a signar les seves obres amb el ja conegut nom de MAC. La gran oportunitat li va arribar de la mà de Paramount amb la pel·lícula Els Deu ManamentsCharlton Heston, Kirk Douglas, Stanley Kramer, Salvador Dalí, Marlon Brando i fins i tot George Lucas van ser alguns dels molts admiradors de MAC. L'arribada de la crisi de les sales de cinema en la dècada dels 80 el va obligar a replantejar-se la seva feina i dirigir-la cap a les caràtules, així va crear autèntiques joies per a aquests llançaments.

Dotat d'una incomparable força expressiva i d'un estil propi, va crear més de 3.000 cartells cinematogràfics, autèntiques obres pictòriques que trancendeix el valor comercial dels pòsters de cinema.

L'any 2014 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria.

La mostra que ara viatja a Madrid, comissariada per Núria Expósito, forma part del fons “Mac” de la Filmoteca de Catalunya, integrat per gairebé un miler de cartells, va poder veure's a la seu de la Filmoteca entre el juliol i el setembre de 2014. 

 

Per a més informació consulteu la web de l’Academia del Cine.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat