Notícies

La Filmoteca acull la 3ª Setmana del cineclubisme català

setmana cineclubs

Del 6 a l’11 de setembre la Filmoteca de Catalunya es convertirà en l’epicentre del cineclubisme català amb un cicle d’actes i projeccions organitzat juntament amb la Federació Catalana de Cineclubs.

Els cineclubs catalans representen a comarques pràcticament l’única opció per veure cinema d’autor i en versió original subtitulada. El seu dinamisme i oferta heterogènia passa per projectar cinema inèdit, curtmetratges, documentals, retrospectives, cinema familiar... Durant la setmana del 6 al 11 de setembre 2016 tindrem un tast de la programació dels cineclubs a la Filmoteca de Catalunya. Els films són representatius de les programacions cineclubistes així com dels projectes i iniciatives que ofereix al llarg de l’any la Federació Catalana de Cineclubs, FCC. A més, com a novetat, enguany es farà entrega, a la sessió del dia 6, dels cinquens Premis Jose Maria Nunes del cineclubisme català, que reconeixen la millor pel·lícula catalana pels cineclubs del país, una personalitat o institució destacada i un fet –festival, esdeveniment, iniciativa...– rellevant promogut per un cineclub català.

Durant aquestes sessions es projectaran els films Aigua ferma, de Núria Nia, No estem sols, de Pere Joan Ventura, una selecció del Festival Gollut, Paciente, de Jorge Caballero, Barolo Boys: The Story of a Revolution, de Paolo Casalis i Tiziano Gaia i A la puta strasse. 2º acto, d’Anna Cervera. Totes les projeccions aniran acompanyades de presentacions dels seus realitzadors o membres dels cineclubs d’arreu de Catalunya.

+ info: Federació Catalana de Cineclubs

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat