Notícies

Anunciades les tres pel·lícules finalistes al Premi LUX de cinema 2016

LUX

As I open my eyes, de Leyla Bouzid; My life as a courgette, de Claude Barras; i Toni Erdmann, de Maren Ade, competiran pel guardó en l’any del seu 10è aniversari.

L’anunci de la cinta guanyadora i el lliurament del premi tindrà lloc el 23 de novembre a l’hemicicle del Parlament Europeu a Estrasburg, durant la sessió plenària, en presència dels directors de les tres finalistes.

Enguany es commemora el 10è aniversari dels Premis LUX de cinema. Amb motiu d’aquest, figures clau del cinema europeu participaran en diversos esdeveniments que tindran lloc a Brussel·les el 10 d’octubre.

Les cintes guanyadores de les nou edicions anteriors del Premi LUX han estat: Mustang, de Deniz Gamze Ergüven (2015); Ida, de Pawel Pawlikowski (2014); The Broken Circle Breakdown, de Félix van Groeningen (2013); Io sono Li, d'Andrea Segre (2012); Les Neiges du Kilimandjaro, de Robert Guédiguian (2011); Die Fremde, de Feo Aladag (2010); Welcome, de Philippe Lioret (2009); Le silence de Lorna, de Jean-Pierre i Luc Dardenne (2008); i Auf der anderen Seite, de Fatih Akin (2007).

LUX Film Days 2016

Durant les Jornades LUX de Cinema (“LUX Film Days”), que tindran lloc d'octubre a desembre, les tres pel·lícules As I open my eyes, My life as a courgette i Toni Erdmann viatjaran per tota Europa. Es projectaran gratuïtament en més de 50 ciutats, també a Barcelona, subtitulades a les 24 llengües oficials de la UE i a 20 festivals, per posar-les a l'abast del major nombre de ciutadans.

Font: Parlament Europeu

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat