Notícies

El TSJC redueix a 5.000€ la sanció al GAC (Guionistes Associats de Catalunya)

mazo

Una rebaixa del 90%, que des de la Junta dels Guionistes Associats de Catalunya es valora com un gran èxit.

La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit reduir la sanció imposada per l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) de 50.000 € a 5.000 €. Tot això, ha estat possible gràcies a la bona feina dels serveis jurídics de la SGAE, dels advocats del GAC i dels diversos membres de la Junta que han intervingut en aquest procés. 

El febrer de 2012, l’ACCo comunicava al GAC l’obertura d’un expedient per haver publicat uns “Criteris orientadors en matèria d’honoraris”, uns contractes marc i una guia de contractació que condicionaven el mercat i atemptaven contra la lliure competència. A partir d’aquest moment, el GAC va treballar per intentar resoldre aquesta situació. El juliol de 2013, després de diverses al·legacions, l’ACCo determinava que l’import de la sanció era de 50.000€. És per això, que GAC decidir recórrer-la per via judicial. 4 anys i mig després de l’obertura de l’expedient, el TSJC ha estimat parcialment la seva demanda.

Tot i la decisió judicial, la Junta del GAC té clar que s’ha de seguir lluitant per, a través de vies legals, tornar a disposar d’una eina de referència que, d’alguna manera, aconsegueixi establir un sistema per a protegir als guionistes. 

Font: GAC

Podeu accedir a la resolució fent clic aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat