Notícies

Mor l’actriu barcelonina Emma Cohen als 69 anys

emmacohen

Emma Cohen, actriu d’extens recorregut a cinema, televisió i teatre, mor de càncer a Madrid als 69 anys.

Nascuda a Barcelona l’any 1946 sota el nom d’Emma Beltrán Rahola, la intèrpret va començar la seva carrera artística després d’abandonar la de Dret. Es va instal·lar a Madrid i a finals dels seixanta i durant les dècades següents va participar en desenes de pel·lícules, entre el cinema d’autor i la producció comercial. Així, la trajectòria cinematogràfica de Cohen va combinar noms com Francesc Rovira Beleta, Eloy de la Iglesia, Jess Franco, Ignacio F. Iquino o Mariano Ozores amb l’etapa més reeixida de José Luis Garci, Imanol Uribe o Fernando Fernán Gómez, amb qui es va casar.

Però la seva vocació artística la va portar a estar molt a prop, també, del teatre, actuant a obres com El alcalde de Zalamea o El rei cérvol, entre moltes d’altres, i la televisió, amb papers a diverses sèries i telefilms. A més, Cohen va ser directora i guionista de varies obres audiovisuals, principalment curtmetratges; Quería dormir en paz (1978) o El séptimo día del sol (1980), i va escriure teatre i fins a 9 novel·les, la més recent el 2014; Magia amorosa para desesperadas y desesperados.

La intèrpret i autora ens deixa als 69 anys, poc després d’haver participat una última vegada en un llargmetratge, la recentment estrenada Bombay Goa Express (Juan Estelrich), i una setmana abans de la reestrena d’un clàssic de Fernán Gómez, ¡Bruja, más que bruja!.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat