Notícies

El 10è festival de curtmetratges "Lo Cercacurts" arriba a l'equador

logo lo curts

El 10è festival de curtmetratges de Montornès de Segarra - Lo Cercacurts va comptar aquest cap de setmana amb la presència de l’Elisa Plaza, membre de la Junta l’Acadèmia del Cinema Català.

Aquest festival neix d’una trobada entre amants del setè art dins d’un mateix entorn Montornès de Segarra, una pintoresca vila aturonada que precedeix la vall del Cercavins solcada pel riu del mateix nom i que també ha inspirat el nom del Festival que cerca films curts, preferentment de temàtica rural, perquè participin en aquest esdeveniment.

El cap de setmana de l'1 al 3 de juliol, la secretària de la Junta, Elisa Plaza va assistir a la inauguració del festival en representació de l'Acadèmia. El proper cap de setmana, del 7 al 10 de juliol, compta amb més més propostes que l'anterior, però sempre mantenint els objectius de Lo Cercacurts que són:

- Promoure l'art del curtmetratge a les Terres de Ponent amb una combinació exòtica que permeti conèixer el món dels curts a través de Montornès de Segarra i alhora difondre la vila i la comarca amb Lo Cercacurts, tot aprofitant els recursos dels que disposa el poble.
- Motivar la realització de treballs produïts a la zona de Lleida i alhora reunir creatius per tal de poder posar en comú idees i noves iniciatives.
- Incentivar la producció de curtmetratges de temàtica rural rodats a les nostres terres i promoure la realització dels guions en llengua catalana.
- Promocionar el patrimoni, cultura i gastronomia de la Segarra, mitjantçant la localització en espais enblemàtics, l'exposició d'art del territori i la difusió dels productes autòctons.

Podeu consultar tota la programació aquí.

Espot Lo Cercacurts 2016:

Més informació a la web

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat