Notícies

Tres catalans convidats a ser membres de l’Acadèmia de Hollywood

oscars

Entre els nous convidats es troben els catalans Juan Antonio Bayona, Isabel Coixet i Bernat Vilaplana. 

L’Acadèmia de les Ciències i les Arts Cinematogràfiques de Hollywwod ha convidat a gairebé 700 nous membres per a promoure la diversitat entre els seus components i –per extensió- entre els seus nominats.

Aquesta decisió té el seu origen en la passada edició dels Oscars, on diverses personalitats del món del cinema van acusarar als premis de racistes, perquè entre els nominat no hi havia cap intèrpret de raça negra. Alguns actors i actrius van boicotejar la gala i no hi van assistir. Una de les conseqüències del boicot va ser la creació del hashtag #OscarsSoWhite.

Entre els 683 convidats, destaquen els cineastes catalans Juan Antonio Bayona (membre de l’Acadèmia del Cinema Català) i Isabel Coixet i el muntador Bernat Vilaplana (guanyador del Premi Gaudí al Millor Muntatge per Lo imposible).

Pel que fa als convidats internacionals –amb una gran presència femenina— es troben les actrius Dakota Johnson (Cincuenta sombras de Grey), Rachel McAdams (Spotlight), Elizabeth Sung (Memorias de una geisha), Emma Watson (Las ventajas de ser un marginado) i Cecilia Roth (Todo sobre mi madre).

Font: El Confidencial

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat