Notícies

Cristina Brondo i Roger Pera presenten la Festa d'Estiu del Cinema Català

PRESENTADORS FESTA DESTIU

La tradicional Festa d’Estiu del Cinema Català, que enguany celebrem al Parc d’Atraccions del Tibidabo, serà presentada per una parella d’actors àmpliament reconeguts.

L’actriu Cristina Brondo i l’actor Roger Pera, membres de l’Acadèmia del Cinema Català, seran els encarregats de conduir la vetllada que celebra els èxits del cinema català al món. En una gran pantalla amb els Cavallets de fons, un vídeo d’Hug Cirici presenta un flash de les pel·lícules catalanes premiades en festivals internacionals des de la darrera Festa d’Estiu. També avancem les pel·lícules que segurament participaran als propers Premis Gaudí, començant per les que ja s’han estrenat des de l’1 de gener de 2016 i les que tenen prevista l’estrena en els propers mesos. Al llarg de la nit, també es donarà a conèixer el guanyador del IV Premi Pepón Coromina, que ha estat atorgat per un jurat format per l’autor i director teatral Sergi Belbel; la productora Teresa Enrich; la docent i gestora cultural Ingrid Guardiola; el director del film guanyador de l’anterior edició –El camí més llarg per tornar a casa–, Sergi Pérez, i la guionista Marta Molins, presidenta honorífica del Jurat. El guardó que rebrà l’acció audiovisual més innovadora, creativa i arriscada que s’ha produït en l’àmbit del cinema català durant el 2015 el signa l’artista Francesca Llopis, inspirada en les òptiques i la llum.

No és el primer cop que Cristina Brondo i Roger Pera comparteixen o s’enfronten en un escenari. Ara mateix, assagen la reposició d’un èxit de l’off-Broadway que es podrà veure al Teatre del Raval de Barcelona des del 7 de juliol, Orgasmos, la comedia, de Dan Israely, dirigit per Óscar Contreras.

 

Cristina Brondo

Amb un somriure captivador, Cristina Brondo es va donar a conèixer amb el personatge de la Claudia de Poblenou (TV3) amb només 16 anys. Sempre li han agradat les càmeres i els escenaris i després de formar-se amb Nancy Tuñon, Berty Tobias, Eulalia Blasi, Txiqui Berraondo, Fernando Piernas i el clown John Wright, va protagonitzar sèries de televisió. Com Herederos (TVE) o La Isla de los Nominados (Cuatro). També ha participat en Los Misterios de Laura, Abogados, El Comisario i Vida de familia, i molts la recorden també per haver interpretat a la Reina Sofía a la TV Movie El Rey de Tele5. La seva carrera d'actriu continua al teatre en obres com 2666 d'Alex Rigola, Celebració de Joseph Galindo, o Després de l'assaig de Jordi Mesalles. I pel que fa al cinema, Brondo ha participat en més de vint pel·lícules per a la gran pantalla, entre les que destaquen 18 comidas de Jorge Coira,  ¿Y tú quién eres?, d'Antonio Mercero, ¿Te gusta Hitchcock?, de Darío Argento, Como mariposas en la luz de Diego Yaker, Hipnos de David Carreras, o Lola ven ca de Llorenç Soler, on va ser distingida pel seu paper protagonista. També ha participat en les pel·lícules argentines Pecados de Diego Yaker i Penumbra dels germans Adrià i Ramiro García Bogliano. El proper rodatge de Cristina Brondo per aquest estiu és la pel·lícula de Dídac Cervera 10.000 cosas que haría por ti.

Roger Pera

Actor de teatre, cinema i televisió. Va estudiar interpretació al Col·legi del Teatre de Barcelona amb Boris Rotenstein i a la Yale School of Drama, formant-se també amb Juan Carlos Corazza. Roger Pera és un assidu dels escenaris, amb obres que van des de Brecht, Galileo Galilei, dirigit per Calixto Bieito, Woody Allen, Torna-la a tocar, Sam, dirigit per Ricard Reguant, fins al musical La vampira del Raval de Jaume Villanueva. També ha creat la companyia teatral “Fem Companyia”. A la petita pantalla ha treballat davant la càmera com a actor en sèries com Estació d’enllaç (TV3), El Comisario (Tele5) o Ventdelplà (TV3). La seva experiència l’ha convertit en professor d’interpretació, música i doblatge en diferents escoles. Des dels vuit anys, com no podia ser menys en una família on “la veu” és l’instrument principal, Pera es dedica al doblatge i dona veu al català i castellà als actors Tobey Maguire, Matt Damon o Edward Norton, entre d’altres. Al cinema se l’ha vist en pel·lícules de cineastes com Fernando Colomo a Los años bárbaros, Benito Zambrano a Habana Blues o Joan Riedweg i Abel Folk a Xtrems. Recentment ha participat en el thriller Sicarivs: la noche y el silencio de Javier Muñoz.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat