Notícies

L’Acadèmia de Cinema d’Espanya, Patrona d’Honor de la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó

resines

El lliurament del document acreditatiu va tenir lloc, el 9 de juny de 2016 a la seu de l'Acadèmia de Cinema d'Espanya.

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó ha anomenat Patrona d’Honor a L’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España no només pel paper representatiu que té aquesta institució en la indústria del cinema a Espanya, sinó per l’estreta col·laboració que la Fundació ha mantingut amb ella, primer com a Col·lecció, al portar en dues ocasions exposicions sobre l’evolució tècnica del cinema, i després com a Fundació, amb la publicació de llibres, presentació de documentals, conferències, etc. al llarg d’aquests anys.

Un acte al qual van assistir el president d’aquesta institució, l’actor Antonio Resines, el seu director general, Porfirio Enríquez, el president de la fundació, Josep M. Queraltó, artífex d’una de les col·leccions privades de material cinematogràfic més importants d’Europa, la seva directora, María Lluïsa Pujol, i el vicepresident Jordi S. Bonet.

El primer Patró d’Honor de la Fundació va ser José Luis Borau, cineasta i president en el seu dia de l’Acadèmia i membre de la Reial Acadèmia Espanyola cobrint la vacant de Fernando Fernán Gómez a la butaca B per la seva destacada trajectòria professional, així com per la seva qualitat humana.

Aquest primer nomenament va formar part d’una estreta col·laboració entre la Fundació Borau i la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó, totes dues institucions de cinema. Va ser un pas més en aglutinar esforços en el sector cinematogràfic que serveixi d’exemple i d’inspiració per a tots els que estimen aquesta professió que a més de ser un art és una constant innovació tecnològica.

A aquest nomenament, li van seguir altres rellevants: el director de fotografia i restaurador fílmic, Juan Mariné, el director de fotografia Tomàs Pladevall, la dissenyadora de vestuari Yvonne Blake, la Universitat de Barcelona, l’actor Emilio Gutiérrez Caba, el director d’Antaviana Films i tècnic de postproducció i 3D, Josep M. Aragonès (enguany Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb Rosa Fusté com a responsables d’Antaviana Films), l’advocada i assessora jurídica de l’ECAM, Ana Arrieta, i l’historiador i professor a la Universitat de Lió, Jean Claude Seguin.

Josep M. Queraltó, president de la Fundació, considera que aquest nomenament suposa un pas important en la direcció de donar suport encara més la tècnica cinematogràfica i que possibiliti que algun dia sigui realitat la creació d’un gran espai interactiu i educatiu del cinema i de l’audiovisual per a tot tipus de públic.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat