Notícies

Enregistrament en directe de "La nit dels dips" de Manel Gil-Inglada

la nit dels dips

Enregistrament en directe de l'obra per orquestra de corda La nit dels dips, del compositor i acadèmic Manel Gil-Inglada, al Palau de la Música de Barcelona.

Aquesta obra va ser un encàrrec de l'Orquestra Camera Musicae de Tomàs Grau (que enguany celebra el seu desè aniversari) i dirigida per José Rafael Pascual-Pilaplana.

Estrena absoluta al Palau de la Música Catalana, passant pel Castell del Paborde de la Selva del Camp i el Teatre Auditori de L'Hospitalet de l'Infant en un cap de setmana.

La nit dels dips és una obra gòtica inspirada en la llegenda dels Dips, els gossos vampirs de Pratdip, un petit poble de les comarques de Tarragona amb molt d'encant. Com explica l'autor: “L’obra és un viatge amb misteri, terror, acció, propi de què representa ser un vampir, però també incidint en la part més trista de la història, ja que en el fons el Dip o el vampir, és víctima de la seva pròpia condició, és un ésser solitari i trist què s’ha vist forçat a convertir-se en depredador i que en el fons aquesta condició no és la que voldria”.

 

L'estrena va ser el divendres 20 de maig, a les 20:30h al Palau de la Música Catalana.

Vídeo (de Omitsu Issey)

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat