Notícies

Víctor Erice visita la Filmoteca de Catalunya en la frontera entre la realitat i la ficció

ericee

Víctor Erice donarà el tret de sortida al cicle que la Filmoteca de Catalunya programa amb motiu del desè aniversari de la mort de Joaquim Jordà. La sessió tindrà lloc el 12 de maig, a les 20.00 hores, arran de la seva estada a Barcelona per impartir un seminari l’Escola de Cinema de Barcelona.   

Amb tres llargmetratges reconeguts internacionalment com són El espíritu de la colmena (1973), El sur (1983) i El sol del membrillo (1992), Víctor Erice presentarà a la Filmoteca de Catalunya una sessió triple que inclou diferents treballs cinematogràfics.

En aquesta sessió, que tindrà lloc el dijous 12 de maig, a les 20.00 h,  Erice presentarà el curtmetratge Alumbramiento, que forma part del film col·lectiu Ten Minutes Older (2002), amb participació de Wim Wender, Jim Jarmusch i Spike Lee, entre d’altres. El treball d’Erice ens presenta els primers 10 minuts de vida d'un ésser humà que quedarà marcat pel moment en què neix: el 28 de juny de 1940 al País Basc, durant la Segona Guerra Mundial. A continuació es projecta La morte rouge (Soliloquio) (2006), un migmetratge realitzat per ser exhibit a l'exposició del CCCB, "Erice-Kiarostami. Correspondències".  Es tracta d’un soliloqui fílmic amb el qual Erice recrea la memòria de la seva primera experiència cinematogràfica al Casino Kursaal de Sant Sebastià, amb ressonàncies de la fascinació pel cinema i la cruesa de la postguerra espanyola.

Clourà la sessió triple, Vidrios partidos (2012), un episodi del film col·lectiu Centro Histórico (2012), realitzat per celebrar la capitalitat europea de la cultura de Guimarães. La pel·lícula es completa amb altres treballs de Pedro Costa, Manoel de Oliveira o Aki Kaurismäki. A partir d’una fotografia d’època i els testimonis de suposats familiars dels obrers retratats, el capítol d'Erice evoca l’existència de la fàbrica tèxtil Rio Vizela, que va arribar a ser la més gran d'Europa però que va patir els efectes de la deslocalització.

Més informació AQUÍ.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat