Notícies

Pel·lícules guanyadores del BCN Sports Film 2016

sports films fest

Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat l’encarregada de lliurar l’Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 7a edició del BCN Sports Film a Bounce, documental dirigit per Jerome Thélia i produït per Anne Carkeet (Merge Group).

Bounce: How the ball taught the world to play explora els orígens dels nostres esports preferits. El documental creua el temps, les llengües i els continents per mostrar com la pilota ha anat adquirint protagonisme a les nostres vides i alimentant la passió per competir. Ha recollit el premi el Cònsol General dels Estats Units a Barcelona, el Sr. Marcos Mandojana.

El Premi Especial del Jurat –format per Marta Clari, gerent de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Sergi Agusti, realitzador, fotògraf i productor cultural; Daniel Arrébola, periodista i crític cinematogràfic; Miguel Angel C. Buttini, director, guionista i productor; i Sandrine Ferraro, actriu i guionista– ha estat per Changeover (Iran, 2014), dirigida i produïda per Mehdi Alibeygi. Ha recollit el premi Pablo Sancho, programador i president del MOST, Festival Internacional de cinema del vi i cava de Vilafranca del Penedès.

En aquesta edició el jurat també ha otorgat una Menció Especial del Jurat a la pel·lícula Jai alai blues (País Basc, 2015), de Gorka Bilbao. Una producció de Berde ProdukzioakSergi Agustí ha lliurat el guardó a Gorka Bilbao, director del documental.

El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons, que han correspost a:

  • Premi a la millor producció Catalana: Panaroma (Catalunya, 2015) de Jon Herranz. Una producció de Gerard Peris, de Nanuss FilmsJuli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica, ha lliurat el premi a Rubén Peris, en representació de Namuss Films.
  • Premi a la millor producció documental:The Champion (Estats Units, 2015). Co-dirigida i produïda per Brett Garamella i Patrick McGowan (Hillside). Barbara Destefanis, de Nikita Events, productora executiva del Festival, ha lliurat el premi a Vàngelis Villar responsable de gestió del Museu Olímpic.
  • Premi a la millor pel·lícula de ficcióDomingo (Mèxic, 2015) de Raúl López Echeverría. Una producció de Jorge Díaz Sánchez (Kinesis Film House). Alberto Aragón, responsable del Centre d’Estudis Olímpics de la Fundació Barcelona Olímpica, ha lliurat el premi a Cristina Rius, responsable de l’àrea de cinema de la Casa Amèrica Catalunya.
  • Premi al millor curtmetratge Tarragona 2017: Maratondagboken (Noruega, 2015) de Hanne Berkaak. Una producció de Mikrofilm ASJudith Rubinach, directora de patrocini i esdeveniments de Tarragona 2017, ha lliurat el premi a Daniel Horvath, amic de la directora.
  • Premi a la millor pel·lícula d’animacióAccident Blunders and Calamities (Nova Zelanda, 2015) de James Cunningham. Una producció de Media Design SchoolJuan Carlos Concha, director i fundador del Festival NON-STOP Barcelona Animació, ha entregat el premi a Sandrine Ferraro, membre del Jurat, en representació del seu director.
  • Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura: Álvaro Bultó: Chasing Niágara (Àustria, Estats Units, Mèxic i Canadà, 2015) de Rush Sturges. Una producció de Red Bull Media House en col·laboració amb River RootsRaúl Vázquez, en representació de la Fundació Barcelona Olímpica ha lliurat el premi a Agustí Argelich, director del BCN Sports Film Festival i president de Catalunya Film Festivals. 
  • Premi a la millor pel·lícula sobre Esport i SolidaritatLa última vuelta (Catalunya i Espanya, 2014) de Luis Mora Pizarro. Una producció de Ghislain Barrois (Telecinco Cinema). Laura Solis, 4a tinenta d’alcalde, Igualtat i Drets Socials, de Sant Boi, ha lliurat el premi al seu director Luis Mora.
  • Premi a la millor producció publicitària esportivaDarklight (Estats Units, 2015) de Mike Brown. Una producció de Zac Ramras (Sweetgrass Productions). Ibone Lallana, responsable de comunicació del Museu Olímpic i del BCN Sports Film Festival, ha entregat el premi a Azahara Moyano, actriu i membre del jurat de selecció del BCN Sports Film.

Durant l’acte Marta Carranza ha donat un reconeixement a Marco Ascani, president de la FICTS.

Espartac Peran, periodista de TV3 ha estat el mestre de cerimònia d’aquesta 7a edició.

Font: BCN SPORTS FILM

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat