Notícies

La Filmoteca de Catalunya acull el Premi del Públic Jove 2016 que atorga l’Acadèmia del Cinema Europeu

nens filmoo

Amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

La Filmoteca de Catalunya serà per tercer any seu del Premi del Públic Jove, EFA Young Audience Award 2016, que atorga l’Acadèmia del Cinema Europeu.

El proper diumenge 8 de maig, més de 1000 joves d’entre 12 i 14 anys visionaran les tres pel·lícules candidates des de 30 països del continent europeu i al final del dia escolliran la millor pel·lícula del públic jove. En l’edició d’enguany, com a resposta la situació que viu Europa i, amb l’objectiu de contribuir a la integració, en el Jurat del Públic Jove europeu hi participaran nens i nenes refugiats. 

La Filmoteca, amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català,  acollirà més de 100 nens i nenes que vulguin voluntàriament ser Jurat d’aquest guardó. La sessió començarà a les 9.30h del matí i, després d’una presentació a càrrec de l’actriu Roser Tapias, que farà de mestressa de cerimònies de la jornada, es donarà pas a les projeccions i debats fins a dos quarts de set del vespre. Seguidament, els joves de cada país votaran simultàniament i dos portaveus del Jurat de cada país anunciaran  el resultat a través d’una vídeo conferència. Al final de la jornada, en directe des d’Erfurt (Alemanya), s’anunciarà la pel·lícula guanyadora amb la presència dels directors i directores dels films nominats.  

Les tres pel·lícules nominades en l’edició d’enguany són Pojkarna, Girls Lost, (Suècia), d’Alexandra-Therese Keining; Jamais contente, Miss impossible, (França), d’Emilie Deleuze; i Rauf (Turquia), de Bariş Kaya & Soner Caner. Els films han estat seleccionats per un comitè d’experts internacional format per Melinda Boros (Clorofilm/Romania), Marjo Kovanen (Koulukino/Finlàndia), Beata Marciniak (New Horizons Association/Polònia), Marta Nieto Postigo (Drac Màgic/Espanya) i Jakub Viktorin (Visegrad Film Forum/Eslovàquia). Per primer cop una entitat catalana vinculada al cinema com és Drac Màgic, institució amb una àmplia experiència en el foment de la cultura cinematogràfica, i col·laboradora de la Filmoteca en l'organització d’aquests premis, ha estat convidada a formar part de la comissió de selecció.

La pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Jove 2016 es farà pública el diumenge 8 de maig en la cerimònia de lliurament que es podrà seguir en streaming des de la web yaa.europeanfilmawards.eu, on també hi ha informació complementaria sobre les pel·lícules nominades i les ciutats participants. La pel·lícula guanyadora rebrà una estatueta de l’Acadèmia del Cinema Europeu.

Els objectius de l’Acadèmia del Cinema Català i de la Filmoteca de Catalunya a l’acollir i organitzar aquest premi per tercer any consecutiu són promocionar l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, la història i la diversitat de la cultura europea. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea. 

 

Més informació: www.filmoteca.cat

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat