Notícies

El Gaudí, a l’exposició de Trofeus de les Acadèmies de Cinema a Lisboa

gaudí

Del 9 al 20 de maig, al Foyer del Gran Auditori del Centre Cultural de Belém de Lisboa, es podrà veure l’ Exposição de Troféus das Academias de Cinema, una exhibició dels trofeus de diverses acadèmies de cinema europees. 

Serà una oportunitat única per veure la reunió de guardons que es lliuren als diferents premis de cinema i conèixer la història d'aquestes organitzacions. Entre les convidades hi trobareu l’Acadèmia del Cinema Català i el seu emblemàtic Gaudí, que es podrà veure a Lisboa fins el 20 de maig.

El trofeu dels Premis Gaudí és obra dels escultors Montse Ribé i David Martí, inspirat en els caps dels guerrers que coronen les xemeneies de La Pedrera de Barcelona. El Gaudí, una peça original de bronze que pesa 4 quilos aproximadament, té personalitat pròpia i tot i ser el més jove, s’equipara amb el Goya, el César, el Donatello, el BAFTA, l’Os de Berlín i l’Oscar. Cada any, l’escultor artesà Jordi Pesarrodona del taller Mibrosa de Sants, realitza les 23 estatuetes que es lliuren a la gala dels Gaudí, a partir del motlle original. Montse Ribé, que va rebre l’Oscar pels efectes especials de la pel·lícula El laberinto del fauno de Guillermo del Toro, va ser vicepresidenta de la primera Junta directiva de l’Acadèmia, essent president Joel Joan (2008 – 2013) .

LAcademia Portuguesa de Cinema ha organitzat aquesta exposició en el marc del lliurament dels Premis Sophia que es celebren el 13 de maig de 2016 al Gran Auditori del Centre Cultural de Belém. Els Premis Sophia, que distingeixen el millor del cinema portuguès, premien 21 categories, incloent la millor pel·lícula, millor director, millor actor, millor actriu, millor banda sonora, millor fotografia, millor guió original i adaptat, millor curtmetratge, millor documental i millor pel·lícula estrangera.

L’Acadèmia del Cinema Català sorteja una entrada doble per assistir a la IX gala dels Premis Gaudí 2017 entre els visitants de l’exposició. Feu-vos un selfie amb el Gaudí a Lisboa i pengeu la fotografia a les xarxes socials amb el hastag #premisgaudi i etiqueteu a l'Acadèmia del Cinema Català. Sort!

 

 En aquest vídeo podeu veure com és la creació del Gaudí: 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat