Notícies

‘La novia’ i ‘Truman’, màxims aspirants a les nominacions dels Premis Platino 2016

festival platino 2016

La 3a Edició dels Premis Platino del Cinema Iberoamericà tindrà lloc el 24 de juliol a Punta del Este (Uruguai).

Una vintena de pel·lícules aspiren en aquesta ocasió a les nominacions finals de les diferents categories de la III edició dels Premis Platino del Cinema Iberoamericà.

Les produccions catalanes La novia, de Paula Ortiz i Truman, de Cesc Gay, ambdues amb cinc candidatures, són les màximes aspirants espanyoles a les nominacions finals que es faran públiques el 26 de maig.

Els intèrprets dels llargmetratges espanyols que opten a estar nominats són: Elena Anaya, per La memoria del agua; Inma Cuesta, per La novia; Javier Cámara, per Truman; Luis Tosar, per El desconocido; Natalia de Molina, per Techo y comida; Pénelope Cruz, per Ma Ma; Ricardo Darín, per Truman; i Yordanka Ariosa, per El Rey de La Habana, són 

També competeixen les produccions Chicas nuevas 24 horas, de Mabel Lozano; i Sueños de sal, d’Alfredo Navarro a la categoria de Millor Llargmetratge Documental. Atrapa la bandera, d’Enrique Gato, guanyadora del Gaudí a Millor pel·lícula d'animació; El secreto de Amelia, de Gorka Vázquez; Noche ¿de paz? – Holy night!, de Juan Gliñanes; Pos Eso, de Sam; i Yoko y sus amigos, de Juanjo Elordi i Rishat Gilmetdinov; segueixen el seu concurs en la categoria de Millor Llargmetratge d’Animació. A cambio de nada, de Daniel Guzmán i El desconocido, de Dani de la Torre, mantenen les seves opcions al Platino Camilo Vives a la Millor ópera Prima Iberoamericana de ficción.

En aquesta fase dels guardons ha participat el Comitè Executiu dels Premis amb l’assessorament de destacades personalitats de la cultura, indústria i institucions cinematogràfiques iberoamericanes. A la primera preselecció, anunciada en el passat Festival Internacional de Cine de Guadalajara, van sortir 158 produccions estrenades el 2015.

L'entrega dels III Platino, que es celebrarà el pròxim 24 de juny en Punta del Este (Uruguai) i serà conduïda per l’actor, director, guionista i productor espanyol Santiago Segura i per l’actriu, cantant i compositora uruguaiana Natalia Oreiro.

La cadena de televisió TNT retransmetrà la gala en directe per a tota Llatinoamèrica. Martín Crespo, director de programació de TNT, va expressar el compromís que té la cadena amb el cinema iberoamericà i, en especial, amb aquests premis. Crespo també va anunciar que en aquesta edició es farà cobertura especial degut a les perspectives que existeixen tras l'exitosa segona cerimònia celebrada l’any passat a Marbella.

Promoguts per l’Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA) amb la Federació Iberoamericana de Productors Cinematogràfics i Audiovisuals (FIPCA), el Premi PLATINO del cinema Iberoamericà s’ha convertit en tan sols dues edicions en el l'event global més important de foment i recolzament a la industria cinematogràfica dels països hispanoparlants del continent americà, així com Brasil, Andorra, Portugal i Espanya.

Els Platino són els primers premis cinematogràfics que engloben a tota la indústria audiovisual iberoamericana conformada per 23 països units en un projecte comú.

 

Per a més informació consulteu la web

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat