Notícies

efa young

Busquem joves d’entre 12 i 14 anys, amants del cinema, que el proper diumenge 8 de maig de 2016 vulguin fer de Jurat en un Premi de cinema jove europeu simultàniament compartit amb 31 ciutats del continent.

Es tracta de passar el diumenge 8 de maig a la Filmoteca de Catalunya per veure tres pel·lícules europees juvenils que han estat prèviament seleccionades per una comissió, analitzar-les i debatre per finalment votar quina és la que mereix el premi. La sessió començarà a les 9:30h del matí per donar pas a la projecció de les tres pel·lícules i debatre fins dos quarts de set de la tarda.

El jurat jove votarà els tres films nominats a millor pel·lícula juvenil europea de l’any. Les candidates son:

POJKARNA, GIRLS LOST, d'Alexandra-Therese Keining (Suècia)

JAMAIS CONTENTE, MISS IMPOSSIBLE, d'Émilie Deleuze (França)

RAUF, de Bariş Kaya & Soner Caner (Turquia)

Les votacions es transmetran via streaming, conjuntament amb les altres ciutats participants, des de Erfurt (Alemanya), on assisteixen els directors dels films nominats. Dos membres del jove jurat de Barcelona, acompanyats de personalitats del cinema català, seran els encarregats d’anunciar el resultat dels vots emesos a la Filmoteca de Catalunya.

L’actriu Roser Tapias obrirà la jornada parlant de la seva experiència davant de les càmeres i mantindrà un diàleg amb els assistents.

Els monitors i les monitores de Drac Màgic seran els encarregats d’introduir les pel·lícules abans de les projeccions, proposant tècniques per a analitzar la imatge i el contingut i de conduir el debat després del visionat i abans de les votacions. Els participants han d’aprendre la responsabilitat de formar part d’un jurat.

Les projeccions seran en versió original subtitulades en català. Els joves estan convidats a dinar a la Filmoteca i poden anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions, però no als debats ni al dinar.

Veure tres bones pel·lícules europees amb caràcter de preestrena, passar un dia entre amics i companys amants de cinema, parlar i decidir sobre la millor pel·lícula europea de caràcter juvenil i conèixer millor la Filmoteca és una experiència nova, diferent, en un marc europeu que no podeu deixar de viure.

Inscripcions: Els que vulguin participar-hi han de fer la inscripció omplint els formularis que trobaran a la web de la Filmoteca.

Destinat als joves de 12 a 14 anys

Data límit: diumenge 17 d’abril de 2016 a les 23.59h

Les inscripcions no seran valides sense confirmació per part de la Filmoteca. Aforament limitat.

Els objectius de l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, a l’instaurar fa quatre anys el Premi del Públic Jove, són promocionar l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, història i cultura europees. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea.

L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la xarxa d’acadèmies de cinema europeu, Film Academies Network, FAN of Europe, col·labora en l’organització d’aquest acte.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat