Notícies

El Departament de Cultura i l'Oficina del Québec a Barcelona celebren el Dia de la Francofonia amb un cicle de cinema quebequès

 DiadelaFrancofonia

L’objectiu és apropar la llengua francesa a la ciutadania a través d’una activitat cultural com el cinema, que presenti la versió original subtitulada en català.

El Departament de Cultura, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística, i l'Oficina del Québec a Barcelona col·laboren en l’organització d’un cicle de cinema quebequès amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Francofonia, que se celebra el 20 de març. 

El cicle inclou un seguit de projeccions, que van des del drama íntim fins la crònica abstracta, passant per crisis existencials i històries d’amor. Totes les pel·lícules programades són una mostra dels talents quebequesos emergents i han estat subtitulades al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

El cicle començarà avui a Girona, amb la projecció de Gurov et Anna. L’activitat tindrà lloc a les 19.30 hores al Museu del Cinema i té el suport de l’Alliance Française de Girona.

El 17 de març el cicle arriba a Barcelona amb les projeccions de Le Dématèlement i Tu Dors Nicole als cinemes ZumZeig, un centre per a cinèfils que aposta pel cinema independent i obres de realitzadors emergents. Les projeccions es faran a les 19.40 i a les 21.50 hores.

A partir de dimecres 23 de març, cada dimecres fins al 6 d’abril, els Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell també projectaran films quebequesos. Les sales obriran a les 22 hores.

Finalment, el Dia Internacional de la Francofonia arriba als cinemes Girona de Barcelona els dies 1, 2 i 3 d’abril. Les pel·lícules aniran precedides d’un curtmetratge que les introduirà. El dia 1 d’abril, a les 20 hores, Le Dématèlement anirà acompanyada del curt Thirtymasks, de Martine Frossard. El 2 d’abril, Les chiens ne font pas des chats, de Cristina Martins, introduirà Gurov et Anna, a les 18 hores. I el diumenge, 3 d’abril, també a les 18 hores, el cicle quebequès de cinema acabarà amb les projeccions del curt La viemagnifique sous l’eau, de Joël Turpin i la de la pel·lícula Tu Dors Nicole.

Des de 1990, el 220 milions de francòfons de tots els continents celebren el valors de la solidaritat i del diàleg entre les cultures reunides per la francofonia.

Enguany és el primer cop que totes les pel·lícules del Cicle de Cinema Quebequès es projectaran a Catalunya en versió original subtitulada en català.

Més informació a: www.gencat.cat/llengua/cinema

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat